• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BTW in Suriname per 1 jan 2023 - Wat is BTW?

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Bron: https://belastingdienst.sr/


Bron: Klik hier voor de FAQ’s over BTW registratie in Suriname

1. Ben ik wel of niet BTW-plichtig?

U bent BTW-plichtig als u een of meerdere voor de BTW belaste activiteit(en) verricht. Voor de BTW belaste activiteiten zijn alle economische activiteiten (leveringen en diensten) die niet vrijgesteld zijn van belasting zijn conform bijlage 2 van de Wet Belasting over de Toegevoegde Waarde. Bijlage 2 vindt u op de website van de Belastingdienst via de link: www.belastingdienst.sr/btw/wetgeving/bijlage2. Als u een omzet

heeft van SRD 1.000.000,-
(excl. BTW) of lager en/of u verwacht komend jaar een omzet van niet meer dan SRD 1.000.000,- (excl. BTW), dan bent u niet verplicht om zich te registreren.

2. Wat heb ik nodig voor de registratie?

- Een emailadres (per emailadres is maar één registratie mogelijk)
- Een scan van een KKF-uittreksel, vergunning of contract
- Alleen bij eenmanszaken: een scan van paspoort, rijbewijs of ID-kaart

3. Hoelang duurt de registratie ongeveer?

De registratie duurt ongeveer 20 minuten.

4. Waar kan ik me registreren?

De registratie gebeurt online.
Via de link www.belastingdienst.sr/btw komt u op de registratiepagina.

5. Wanneer kan ik me registreren?

De

registratie kan op elk moment vanaf 1 november 2022. Als u BTW-plichtig bent, moet u uiterlijk 31 december 2022 geregistreerd zijn.

TIJDENS HET REGISTREREN

1. Het systeem geeft aan dat ik al geregistreerd ben.

Weet u zeker dat u al niet eerder heeft geregistreerd? Check of u de persoonsgegevens van uzelf en uw bedrijf correct heeft ingevuld. Indien alles klopt en u zich niet eerder heeft geregistreerd, stuur dan een email naar registreren@belastingdienst.sr.

2. Ik heb 2 éénmanszaken, welke moet ik opgeven?

U moet een van de éénmanszaken kiezen om op te voeren, maar u moet wel de omzet van al uw éénmanszaken tezamen opgeven bij de vraag over omzet bij de e-registratie. Bij bedrijfsactiviteiten kunt u meerdere activiteiten kiezen voor de 2 eenmanszaken.

3. Mijn bank staat niet in de lijst met banken.

U kiest dan voor “Anders”. U moet dan de naam, swiftcode en adresgegevens van uw bank opgeven. Dit moet wel een lokale bank zijn.

4. Kan ik een andere valutasoort hanteren voor de registratie?

Voor de registratie kunt u alleen de Surinaamse Dollar hanteren. Bij gebruik van buitenlandse valuta, dient u de tegenwaarde in SRD te hanteren.

5. Ik heb geen bankrekening. Kan ik me toch registreren?

Ja, dat kan! Bankrekeninggegevens zijn niet verplicht voor de registratie.

6. Mijn straat staat niet in de dropdown.

Type (de eerste) 3 letters van de straatnaam in.
Als het nog steeds niet voorkomt, type in “onb” en de keuze “Onbekend” komt naar voren. Als u deze kiest komt er een vrij invoerveld tevoorschijn waarin u zelf een straatnaam kunt invullen.

7. Mijn straat komt meer dan een keer voor in het dropdown menu.

Het kan voorkomen dat uw straat is opgesplitst in meerdere straatdelen. Let goed op want achter het straatdeel staat een huisnummer reeks, even of oneven nummers en het resort waarin het straatdeel valt.

8. Ik heb op “Annuleren” geklikt en nu ben ik alles kwijt.

Dat klopt. Door op Annuleren te klikken is alles wat nog niet is opgeslagen uit de database verwijderd. U heeft hier een waarschuwingsmelding voor gekregen. U dient vanaf het begin alles opnieuw
in te voeren.

9. Ik kan de Captcha niet ontcijferen, ik kom niet voorbij de Captcha.

De captcha is de test waarbij u een combinatie van letters en cijfers moet invullen voordat u de registratie bevestigt. Als u de Captcha niet kunt ontcijferen kunt u een nieuwe genereren door op het ronde pijltje rechtsboven in het Captcha veld te klikken. Als u de Captcha heeft ingevuld moet u buiten dat veld klikken om het op te slaan.
Daarna kunt u op “Voltooien” klikken.
NA HET REGISTREREN

10. Ik heb geen activeringsmail ontvangen.

Kijk in uw spam folder. Indien u meerdere email adressen heeft, check al uw in-boxen en spam folders. Misschien heeft u een ander emailadres opgegeven. Als u uw gebruikersnaam weet, kunt u kiezen voor “Wachtwoord vergeten”, dan krijgt u een nieuwe activeringsmail.

 11. Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten.

Deze staat vermeld in de activeringsmail die u heeft ontvangen van de Belastingdienst.

12. Hoelang duurt het voordat de bevestiging binnen is?

De activeringsmail zal in de meeste gevallen binnen 3 werkdagen verstuurd worden. Is dit niet het geval? Stuur dan een email naar registreren@belastingdienst.sr.

13. Waar op het portaal kan ik mijn BTW-certificaat downloaden?

Het certificaat kunt u vinden in het online portaal rechtsboven bij uw Gebruikersnaam onder “Account & gegevens” en dan bij “Documenten”.

 

04 Mar 2024 | snc.com | Door: Redactie