• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Binnenkort Nederlandse en Amerikaanse militairen te zien in Paramaribo

| suriname herald | Door: Redactie

Ongeveer 280 militairen van de Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marine reizen binnenkort af naar Suriname voor de Jungle Warfare (instructor) Course. Van deze groep nemen 120 mariniers en militairen van de Luchtmobiele Brigade, samen met Surinaamse militairen deel aan de training. 

Vanwege deze activiteit zal er tussen 6 en 12 maart Nederlandse militaire activiteit in de haven en het centrum van Paramaribo zichtbaar zijn ten zuiden van Paramaribo. De training vindt voor het tweede jaar op rij plaats en wordt dit keer georganiseerd door het Nederlandse Korps Mariniers. 

Naast Nederlandse militairen volgen ook een aantal Amerikaanse mariniers de training. De Jungle Warfare

Course voorziet in het trainen en certificeren van eenheden om zich gereed te stellen voor militair optreden in junglegebieden. Tijdens de jungletraining leren de militairen om onder die omstandigheden te overleven, het gevecht aan te gaan en te winnen. 

De jungletraining in Suriname is het resultaat van onderlinge afspraken tussen Suriname en Nederland over samenwerking op defensiegebied. Zo biedt Nederland onder meer ondersteuning aan bij de opleiding en training van het militaire kader en bij de ontwikkeling van het Surinaamse Nationale Leger en de Kustwacht. 

De gezamenlijke ceremoniële opening van de training plaats op 28 maart plaats in de Ayoko Kazerne.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie