• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BIJ KANTONGERECHT AANGETROFFEN PROJECTIELEN NIET AFKOMSTIG VAN NATIONAAL LEGER’

| dagblad de west | Door: Redactie

Krishna Mathoera, minister van Defensie heeft gisteren voor aanvang van de Raad van Ministersvergadering (RvM), verklaard de projectielen die op 13 januari bij het Kantongerecht aan de Mgr. Wulfinghstraat aangetroffen werden, niet afkomstig zijn uit de huidige voorraad van het Nationaal Leger.

De bewindsvrouwe had eerder verklaard, dat de projectielen die op het terrein van het Kantongerecht gegooid zijn, militaire wapens zijn. In dat kader is er binnen het leger een intern onderzoek gestart. Het onderzoek moest volgens Mathoera uitwijzen, of de granaten uit de wapenvoorraad van het leger kwamen.

Mathoera zegt, dat het intern onderzoek bij het leger inmiddels is afgerond.

Een speciale onderzoekscommissie, is volgens Mathoera nog bezig met de zaak. De bewindsvrouwe zei, ook dat ze in het belang van het onderzoek, niet veel kon zeggen over de resultaten van de navorsing.

Wat ze wel kan meedelen, is dat ‘’het intern onderzoek bij het leger is afgerond en staat het vast, dat de RPG granaten die bij het leger in beheer zijn, er allemaal nog zijn.‘’ Mathoera: ‘’Ze zijn veilig op hun plek, dus uit dat bestand is niets kwijt. Dus de wapens komen niet uit ons huidig bestand.” De bewindsvrouwe zegt, dat er naast deze zaken en verder binnen

defensie, een heleboel positieve ontwikkelingen plaatsvinden.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie