• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

AOC VOOR SLM VERLENGD | MAATSCHAPPIJ WEER UP-DO-DATE MET INTERNATIONALE STANDAARDEN

| united news | Door: Redactie

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij “Surinam Airways” (SLM) heeft op donderdag 13 oktober 2022 het positieve nieuws doen uitgaan dat de Air Operator Certificate (AOC) van Surinam Airways is verlengd.

“Het proces tot het in de kleuren van de SLM binnenhalen van de B737-800 voor de Regio- en een Wide-body vliegtuig voor de Mid-Atlantische operatie kan hierdoor met voortvarendheid maar bovenal constructief worden voortgezet”, laat de SLM in een verklaring weten. 

De SLM kan met de verlening van de AOC het reizend publiek verzekeren van adequaat en kwantitatief luchttransport. Hetgeen betekent dat de vliegoperatie van de SLM normaal voortgang zal hebben. Ook wordt er

gewerkt aan het geleidelijk opschalen van de vliegfrequenties naar verschillende destinaties in de wereld. “In dit kader wordt ook verder gewerkt aan het geleidelijk opschalen van de vliegfrequenties, met name naar onder andere Miami en Amsterdam op kort termijn”, laat de SLM weten.

Voor de vluchten in de regio wordt een B737-800 uit Amerika gehaald, en voor de Mid-Atlantische route een Airbus uit Dubai. De SLM die ervaring heeft met deze vliegtuigen zal haar eigen personeel inzetten. Dit zal kostenbesparend uitpakken. Het kwijtraken van de slots op Schiphol en Miami zijn nu dus niet meer aan de orde.

American Airlines, die vanaf december niet meer naar Suriname zal vliegen, maakt de weg vrij voor de SLM om op de route naar de Verenigde Staten inkomsten te genereren. Met deze nieuwe ontwikkelingen moet de vliegmaatschappij uit de rode cijfers zien te komen

Een Air Operator Certificate (AOC) is een vliegvergunning die uitgegeven wordt door de luchtvaartautoriteiten aan vliegmaatschappijen om op het hoogst mogelijke operationele niveau vluchten in binnen- en buitenland met betalende passagiers uit te voeren zonder commerciële beperkingen.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie