• vrijdag 03 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

300-MEGAWATT ELEKTRICITEITSCENTRALE GUYANA IN DE STARTBLOKKEN

| united news | Door: Redactie

Het in Houston gevestigde Amerikaans energiebedrijf LINDSAYCA in joint venture met CH4 Guyana, is geselecteerd voor verdere onderhandelingen om een bijna 1 miljard USD kostende elektriciteitscentrale te bouwen. Het gaat om een powerplant voor aardgas en een fabriek voor vloeibaar aardgas in West Bank Demerara.

De president van Guyana, Irfaan Ali, maakte dit nieuws afgelopen week bekend via zijn Facebook-pagina . Het kabinet heeft ook besloten dat PowerChina als nummer twee voor de onderhandelingen wordt geplaats, mochten de gesprekken met LINDSAYCA-CH4 Guyana mislukken.

LINDSAYCA & CH4 Guyana zeggen de twee centrales te kunnen bouwen voor 899 miljoen USD, terwijl PowerChina een bod

deed van 704 miljoen USD. “Ongeacht welk bedrijf wordt gekozen, zullen de centrales worden gebouwd in het kader van een Engineering Procurement Construction contract”, zegt Ali. De regering van Guyana hoopt voor eind deze maand een overeenkomst te sluiten met LINDSAYA-CH4 Guyana, met het streven om de elektriciteitscentrale tegen december 2024 op te leveren.

De Amerikaanse regering heeft een kredietlijn van 2 miljard USD beschikbaar gesteld voor Amerikaanse bedrijven om zaken te doen in Guyana.

Met deze nieuwe ontwikkeling verwacht dat de Guyanese regering dat Guyanese huishoudens en bedrijven 5 US-dollarcent per kilowattuur voor elektriciteit zullen betalen in plaats van de huidige schatting van 13 US-dollarcent.

LINDSAYCA is in 1995 is opgericht via privaat vermogen en familiebezit, en heeft snel uitgebreid, aanvankelijk in Venezuela door diensten te verlenen aan zowel staats- als particuliere klanten in de upstream- en downstream-energiesector. Volgens Dunn and Bradstreet is de belangrijkste opdrachtgever Hector Jose Fuentes.

CH4 Guyana is onderdeel van de in Puerto Rico gevestigde CH4 Group, een engineering-, procurement- en constructie-, projectmanagement-, exploitatie- en onderhoudsbedrijf met uitgebreide ervaring in de sectoren elektriciteit, olie, gas, petrochemie, mijnbouw en infrastructuur. De onderneming heeft ook een afdeling in Suriname.

Engineers India Ltd. (EIL) zal het toezicht houden op de bouw van de centrales, voor een bedrag van 22 miljoen USD. 

REGIO|GUYANA


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie