• zaterdag 18 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

2021 wordt moeilijkste jaar voor Suriname

| sun.sr | Door: Redactie

Naar zeggen van het staatshoofd van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, zal dit jaar het moeilijkste zijn voor de natie. Hij gaf aan dat de regering dit jaar de basis zal leggen voor stabilisatie en groei van de Surinaamse economie. De president is aan de hand van cijfers ervan overtuigd dat er sprake is van een lichte stijging in de groei. “We komen nu al eruit, dat kan ik nu wel zeggen. Nu zijn we in de tiende maand, we kruipen uit de economische crisis”, zei de president op een regeringspersconferentie maandag.

Bij haar aantreden had de regering de regeertermijn van

vijf jaar opgedeeld in een urgentiefase van negen maanden, een stabilisatiefase van vierentwintig maanden en tot slot een ontwikkelings- en moderniseringsfase. In de urgentiefase zou de regering werken aan het aanpakken van de financieel-economische crisis en beheersing van COVID-19, toegang tot de basisgezondheidszorg, normalisatie van het onderwijs onder COVID-19, een sociaal vangnet voor kwetsbare groepen, stimulering van de economische bedrijvigheid, versterken van instituties van goed bestuur en toezichthoudende organen, bevorderen van de veiligheid, corruptiebestrijding, wettelijke regelingen voor beleidsuitvoering en inventarisatie van de infrastructurele voorzieningen. Nu bevinden wij ons in de stabilisatiefase, waarbij een fundament gelegd zal worden voor de laatste
fase.

 Hij gaf aan dat het dankzij de offers, ondersteuning en het geduld van de samenleving is, dat het land uit het diepe dal gered wordt. Verder riep hij de groep die bezig is het ontwikkelingsproces tegen te werken op, om het niet te doen. “Doe het niet, laten we elkaar liefhebben en respecteren. U gaat zelf opmerken, dat als u positieve energie geeft uw leven meer omsingeld zal worden met positiviteit. U gaat zien dat indien u met negatieve energie bezig zal zijn, dat ook uw gezondheid aangetast zal worden. Want a natuur é wroko”, zei het staatshoofd.

| sun.sr | Door: Redactie