• maandag 21 October 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘12.000 VHP'ers moeten rond verkiezingsdag in beweging zijn’

| sun.sr | Door: Redactie

De politieke partij VHP heeft vandaag haar Landelijke Campagneteam (LCT) geïnstalleerd. Het team staat onder leiding van VHP-topman Chandrikapersad Santokhi. De manager van dit LCT is Parmanand Sewdien. Volgens hem is elke verkiezing anders dan de vorige. Zo waren de verkiezingen van 2020 totaal anders dan die van 2020. “Die van 2025 zal weer totaal anders zijn dan die van 2020. De basiservaring hebben we al,” zei Sewdien vandaag bij de installatie in partijcentrum De Olifant. Hij zat al in het vorig campagneteam.

Bij de komende verkiezingscampagne zal technologie de boventoon voeren. “Je hebt net gezien hoeveel zaken gerealiseerd zijn door

de regering, maar er is nog zoveel djugu djugu op social media en in WhatsAppgroepen. Die negativiteit intern moet eruit,” pleitte Sewdien. “We moeten de eenheid terugbrengen in de partij. Ik wil dat jullie me vandaag beloven dat we vanaf nu als eenheid naar de verkiezingen zullen toewerken. Laten we vanaf vandaag positiviteit uitstralen als partij,” vroeg Sewdien aan de aanwezige structuren. Allemaal gaven hun jawoord.

Sewdien schetste in hoofdlijnen de campagne voor de verkiezingen. “De campagne zal in fasen worden ingedeeld. Voor oktober, november en december staat de landelijke installatie van districts- en ressortcampagneteams gepland. Ook zal de strategie met

deze teams gedeeld worden,” merkte de campagnemanager op.

“Voor november, december en januari staan informatiesessies voor de verschillende campagneteams op het programma. De Meet The People (MTP) zal worden voortgezet. Daarnaast wordt de registratie van problemen, die nu al plaatsvindt tijdens de ondro oso-vergaderingen, opgevoerd. In december, januari en februari zullen we de campagneteams opzetten op stembureauniveau.

Vanaf januari zullen ook 25 ressortvergaderingen en een massameeting gepland en uitgevoerd worden. Indien meer ressortvergaderingen nodig zijn, zal dat gaandeweg blijken. Uiterlijk in mei moeten alle structuren verkiezingsgereed zijn. Ze zullen tot in detail getraind worden hoe wij op 25 mei 2025 de activiteiten willen uitvoeren. Op die dag moeten we ongeveer 12.000 personen in beweging hebben. De motivatie is er,” benadrukte hij.

Volgens Sewdien eindigt het werk van het LCT niet op 25 mei. Tot na de verkiezingen moet het proces nog begeleid worden. “We gaan door tot de verkiezing van de president en vicepresident. Het eindpunt van het LCT is de dag van de inauguratie van de president en vicepresident,” aldus Sewdien.

 

| sun.sr | Door: Redactie