• vrijdag 14 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VHP: Historische opkomst bij massameeting

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — De VHP spreekt van historische opkomst van naar schatting twintigduizend mensen bij de massameeting zaterdag in de Olifant. Hiermee heeft de oranje partij weer bewezen de grootste politieke partij in Suriname te zijn.

“De VHP en hun Orange Movement hebben wederom aangetoond een nationale partij te zijn. De bijzonder goed opgekomen aanhang en sympathisanten bestond uit mensen van stad, alle districten, alle bevolkingsgroepen en uit elke sociaal maatschappelijke groep”, luidt een passage uit het persbericht dat zondag is uitgegeven.

“Uw offers zijn voor niemendal als de foute partijen weer aan de macht komen en het land weer naar een faillissement leiden”

De

aanwezigen hebben zaterdag uit de speech van de voorzitter, Chandrikapersad Santokhi, mogen horen wat er is overgenomen en wat er allemaal op hun pad naar herstel, stabilisatie en groei is tegengekomen. De partij stelt dat schijnwelvaart van veertig jaar moest worden rechtgezet, wat niet altijd als even aangenaam is ervaren door de gemeenschap.

“Het waren echter noodzakelijke maatregelen die moesten worden genomen om een gedegen basis te leggen voor de generaties die volgen. Het volk heeft offers gebracht en zij zal nu de vruchten ervan plukken”.

De partij zegt verder in het persbericht dat de VHP wederom heeft bewezen met kennis en

kunde, prudent beleid te hebben gevoerd, wat heeft geresulteerd in het herwinnen van nationaal- en internationaal vertrouwen, waardoor er deuren zijn opengegaan voor samenwerking. Dit heeft onder andere geleid tot de gedegen gelegde basis, dat niet in handen mag komen van politieke partijen waarvan bewezen is dat zij de economie hebben lamgelegd, de staatskas hebben geplunderd en met van onverantwoorde leningen populistische maatregelen waarmee de bevolking nog jaren na hun funest bewind opgescheept zit.

“Uw offers zijn voor niemendal als de foute partijen weer aan de macht komen en het land weer naar een faillissement leiden”. Santokhi riep iedereen op om de juiste keus te maken. “Het ligt aan u welke richting het land en dus ook u zal opgaan, kies voor een politieke partij die reeds heeft getoond de economie te hebben gered en een basis te hebben gelegd voor generaties die komen”.

De VHP en de Orange Movement zijn dus daarom de beste keuze om dit werk af te maken en te zorgen voor een gegarandeerde duurzame ontwikkeling, welzijn en welvaart voor land en volk.

| de ware tijd | Door: Redactie