• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verzoeken ingediend voor verdachten houtsmokkelzaak

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie

Advocaat Chandra Algoe heeft een verzoek bij het Hof van Justitie ingediend gebaseerd op artikel 40, om het contactverbod dat door het Openbaar Ministerie is opgelegd in de illegale houtsmokkelzaak, op te heffen. In gesprek met Suriname U-News (SUN) zegt Algoe dat behalve dit verzoek zij ook een voorlopig invrijheidstellingsverzoek voor de assistente van de inklaarder heeft ingediend. Algoe heeft intussen vijf cliënten in deze zaak, te weten de inklaarder, een medewerkster van de inklaarder, de vertegenwoordiger van het exportbedrijf en twee douaniers.

De Anti Corruptie Unit van het Korps Politie Suriname heeft binnen drie dagen tijd reeds 10 verdachten ingerekend. Het gaat in deze om een inklaarder, een assistente van de inklaarder, vertegenwoordiger van het exportbedrijf, drie SBB'ers en vier douaniers. De politie zegt dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Advocaat Irvin Kanhai verleent rechtsbijstand aan twee verdachten, te weten een SBB'er en een douanier. Ook advocaten Delano Landvreugd en Cedric Mijnard hebben cliënten in deze zaak.

Advocaat Maureen Nibte heeft drie cliënten in deze case, namelijk twee SBB'ers en een douanier, die gisteren in verzekering is gesteld. Volgens advocaat Nibte worden de verdachten maandag voorgeleid voor de rechtmatige toets. Ze zal na de beslissing van de rechter-commissaris juridische stappen ondernemen, omdat ze in dit stadium niet weet wat het aandeel van haar cliënten is. In het belang van dit onderzoek blijft het tiental in arrest.

Datum: | Bron: sun.sr | Door: Redactie