• donderdag 01 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

UPDATE Kl713 to PBM diverted to CAY - Tekort aan luchtverkeersleiders

| snc.com | Door: Redactie

Door het ontbreken maandagmiddag van voldoende personeel bij de luchtverkeersleiding werd een vliegtuig van de KLM gedwongen om de vlucht van Amsterdam naar Paramaribo uit te wijken naar Frans-Guyana. 

Tekort aan luchtverkeersleiders niet vandaag of gisteren

Het VHP-Assembleelid Kishan Ramsukul kaartte deze kwestie ’s middags aan in de Assemblee. Volgens dat parlementslid was een aantal personeelsleden van een shift met verlof, een ander deel had zich ziek gemeld, en vervanging bleek niet mogelijk te zijn. “Maar, dat is geen nieuw probleem”, sprak het Assembleelid. “Het is al jarenlang zo, dat er te weinig luchtverkeersleiders zijn. In 2020 was er al een tekort

van 43 luchtverkeersleiders, nu zijn er slechts 31 over”, aldus Ramsukul. “Ik vraag het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, wat wordt er gedaan om deze tekorten weg te werken? Er zijn 85 luchtverkeersleiders nodig om het geheel goed te kunnen laten draaien.

 

Het is alom bekend dat de luchtverkeersleiding al lange tijd onderbemand is. Een SLM-vlucht vanuit Aruba ondervond ook vertraging, zeker 1.5 uur. door de gang van zaken bij de luchtverkeersleiding.

De KLM-vlucht zou in de loop van de middag vertrokken zijn uit Cayenne voor de vlucht naar de Johan Adolf Pengelluchthaven.

PK


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie