• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Uitspraak kort geding : Werknemers EBS moeten zich aanmelden voor werk; Bond bespreekt uitspraak in ALV

| keynews.sr | Door: Redactie

In het kort geding dat de directie van NV EBS heeft aangespannen tegen de Ogem Werknemers Organisatie Suriname (OWOS) is aangegeven dat de stakende werknemers zich moeten aanmelden aan het werk.

Deuitspraak van de rechter werd gisteren gedeeld met de samenleving door de directeur van de EBS, Leo Brunswijk. Volgens de uitspraak zouden de werknemers binnen een half uur moeten aanmelden. Indien er geen gehoor wordt gegeven aan de oproep betaalt de bond een dwangsom van SRD 5000 per dag tot een maximum van SRD 100.000. Ook moet de OWOS de proceskosten van EBS van SRD 10.095 betalen.

De werknemers bond van

de EBS ging maandag na een algemene leden vergadering in actie toen bekend was dat hun toen bondsvoorzitter, Marciano Hellings per direct is ontslagen. Volgens de directie hebben zij als werkgever geen vertrouwen meer in Hellings als werknemer omdat hij beledigende uitspraken zou hebben gedaan richting de directie op social media en GFC nieuws. Ook geven zij aan dat Hellings vermoedelijk een foto zou hebben gedeeld van de wagens van de directieleden aan zijn broer.

Het ontslag van Hellings zou volgens Brunswijk niet gaan om het delen van foto’s zoals eerder wordt beweerd, maar heeft ontslag gekregen omdat hij de regels

van de arbeidsovereenkomst, cao zou hebben overtreden. Brunswijk gaf aan dat het hier om gedragsregels gaat, die nageleefd zouden moeten worden door de werknemers. Volgens Brunswijk is met de beledigende uitspraken van Hellings sprake van imagoschade aan de directie en dat deze niet beledigd moeten worden.

Vooralsnog is het nog niet duidelijk als de bond gehoor zal geven aan het kort geding van de rechter. Wel heeft de bond voor vanochtend een spoedvergadering uitgeschreven waar ze de uitkomst van het kort geding zullen bespreken en verder besluiten wat ze precies zullen doen.

| keynews.sr | Door: Redactie