• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Twee verdachten aangehouden in zaak Saoena Markt

| snc.com | Door: Redactie

Het slachtoffer R.T., meer bekend als “Leeuw”, die een zwervers bestaan leed, is op zondag 27 augustus 2023 bij een eettent anex bar aan de zijde van de Verlengde Anamoestraat bij Saoena Markt door een onbekende manspersoon doodgeschoten. De afdeling Kapitale Delicten heeft die dag de twee vreemdelingen A.M. en A.G. ter zake overtreding van de Vreemdelingenwet, moord, doodslag en medeplichtigheid aangehouden. 

Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat het slachtoffer zich kort voor het geval bij een eettent bevond die reeds gesloten was. Bij een andere eettent tegenover de gesloten eettent waren enkele mannen en vrouwen bezig zich

te vermaken onder het genot van muziek en het nuttigen van alcohol. R.T. maakte toen gebaren met zijn handen en zei iets in de richting van de feestende mensen.

Op een gegeven moment stond een onbekende manspersoon uit het gezelschap op en liep regelrecht naar R.T., waarbij de man hem van heel dichtbij door zijn hoofd schoot. Ondanks R.T. weerloos op de vloer viel, loste de schutter nog drie schoten op het slachtoffer. Na de daad vertrok de verdachte direct met een andere man uit de groep. 

Na uitgewerkte informatie zijn de twee verdachten A.M. en A.G. die ook deel uitmaakten van de groep bij de eettent, achterhaald. Het tweetal kon geen bescheiden van hun verblijf in Suriname overleggen en hield de politie voor, de schutter bij de eettent te hebben ontmoet en na kennis met hem te hebben gemaakt samen hebben geborreld. 

Het ontzielde lichaam van R.T. is in opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) hangende het onderzoek door de politie ter obductie inbeslaggenomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze zaak. Aan de aanhouding van de schutter wordt gewerkt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten A.M. en A.G. door de politie in verzekering gesteld. (KPS)

| snc.com | Door: Redactie