• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tussenhandelaren maken misbruik van schaarste aardappelen

| snc.com | Door: Redactie

Bron: KEY NEWS

Er heerst een schaarste aan uien en vooral aan aardappelen de laatste dagen, waardoor sommige winkeliers 1 kg aardappel voor SRD 105 verkopen en een kg uien voor SRD 80. “De tussenhandelaren maken misbruik van de situatie en doen aan prijsopdrijving”, zegt voorzitter Arun Hindori van het Platform Levensmiddelen Importeurs in Suriname.

Hindori zegt dat importeurs niets hebben aan een hoge prijs, want dan zullen de producten minder of niet verkocht worden. Wat zal leiden tot verliezen. Het zijn de tussenhandelaren, die zorgen voor prijsopdrijving van levensmiddelen. Hij zegt dat er inderdaad een schaarste is aan uien en vooral aan aardappelen,

omdat de nieuwe lading nog niet binnen is.

Ondanks dat er schaarste is, is hij van mening dat de prijzen van aardappelen en uien niet zo hoog moeten zijn. “Eind volgende week verwachten we een lading van aardappelen en uien, dus de prijzen van deze producten hoeven helemaal niet verhoogd te worden.”

Net als alle andere basisgoederen die op de publicatielijst basis- en strategische goederen staan, geldt er voor aardappelen en uien een maximale consumentenprijs, meldt het ministerie van Economische Zaken in haar berichtgeving. “Consumenten zullen voor een kilo aardappelen niet meer dan SRD 56,80 moeten betalen.” De maximale consumentenprijs voor uien is SRD 71,20 volgens de publicatielijst van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Het ministerie meldt dat winkeliers deze basis- en strategische goederen niet voor een hoger bedrag dan is vastgesteld, mogen verkopen.

Hindori haalt aan dat als er schaarste is van een bepaald product, dan ontstaan er tussenhandelaren


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie