• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

TOPMANAGER GOOGLE GELOOFT DAT AI STRAKS EVEN SLIM IS ALS DE MENS

| snc.com | Door: Redactie

Kunstmatige intelligentie die even slim is als de mens, is er waarschijnlijk al over enkele jaren. Dat stelt Demis Hassabis, de topman van AI-bedrijf DeepMind. Hassabis is CEO en medeoprichter van het Britse softwarebedrijf DeepMind, dat in 2014 werd gekocht door Google. Hij sprak over de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie tijdens een conferentie van zakenkrant The Wall Street Journal.

Foto: Demis Hassabis, de topman van AI-bedrijf DeepMind

Hassabis gelooft dat ‘Artificial General Intelligence’ (AGI) – een tot nu toe nog theoretisch concept dat ervan uitgaat dat AI op termijn de cognitieve capaciteiten van mensen zal overtreffen – in aantocht is nu het

AI-onderzoek zich in een stroomversnelling bevindt. 

Volgens Hassabis “is er de afgelopen jaren enorme vooruitgang in het onderzoek naar artificial intelligence geboekt”. Ook zei hij dat “we in de komende jaren zeer capabele AGI-systemen zullen ontwikkelen”.

Google is zich op dit moment samen met DeepMind vol op kunstmatige intelligentie aan het toeleggen, nu het de dreiging voelt van ChatGPT. Dat is de door kunstmatige intelligentie aangestuurde vraagbaak van startup OpenAI, die Microsoft als belangrijkste investeerder heeft.

Hassabis speelt een centrale rol in het doel van Google om voorop te blijven lopen bij de ontwikkeling van artificial intelligence. Hij werd vorige maand benoemd tot

directeur van een nieuw gevormde divisie bij Google, die DeepMind samenbrengt met de eigen onderzoeksafdeling van Google voor AI. 

Experts raken echter steeds verder verdeeld over de voordelen van het ontwikkelen van AGI. Dat komt vooral door de problemen met onnauwkeurigheden in de bestaande grote taalmodellen die ten grondslag liggen aan tools als ChatGPT en Google’s rivaliserende technologie Bard.

Hassabis zei tijdens de conferentie dat hij “geen enkele reden ziet” om de vooruitgang van AI te vertragen, maar suggereerde wel dat het ontwikkelen van AGI-technologieën “op een voorzichtige manier moet gebeuren op basis van wetenschappelijke methoden”.

Bron: businessinsider


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie