• zondag 04 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURINAME SLEEPT TWEE AWARDS IN DE WACHT OP FLORIADE EXPO 2022 IN ALMERE

| united news | Door: Redactie

Suriname heeft op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022, met het thema “Growing Green Cities’ twee awards in de wacht kunnen slepen.

De tentoonstelling vond plaats in Almere. Suriname had een eigen paviljoen en stond op de tentoonstelling als ‘Suriname: The Greenest Place, Since Ever’. Volgens de jury waren er een aantal officiële deelnemers die uitblonken op deze Expo, waaronder Suriname. Deze deelnemers hebben passie en zorg in hun deelname gestoken en in veel gevallen aanzienlijke investeringen gedaan.

Tim Briercliffe, voorzitter van de jury en secretaris-generaal van International Association of Horticultural Producers (AIPH), reikte vijf speciale awards uit: Meest educatieve tentoonstelling, Prijs voor

Culturele Activiteiten, Gastvrijheidsprijs, Tuinervaring Award en Duurzaamheidsprijs.

De Culturele Activiteiten Award ging naar het Suriname paviljoen. In de categorie voor het mooiste paviljoen won Suriname zilver voor Interial Design and Landscaping. “Je zou het Surinaams paviljoen niet kunnen ervaren zonder het gevoel te hebben dat je erbij bent, niet alleen met de planten maar ook met het eten en de mensen.

Tijdens hun nationale vieringen hebben ze ‘de Expo overgenomen’, en nu hebben we allemaal het gevoel dat we Suriname veel beter begrijpen dan voorheen, en voelen we hun passie voor dit zeer groen land”, staat in een uitgegeven verklaring van de organisatie.


Op vrijdag 7 oktober werd op de Floriade een intentieverklaring getekend tussen Suriname en Flevoland voor samenwerking aan ontwikkeling van een duurzame voedselketen in Suriname. Er zal worden gewerkt aan onder andere het doorvoeren van innovaties bij landbouwproductie in Suriname en daarmee de duurzaamheid te verhogen. Irrigatie, watermanagement en verantwoorde gewasbescherming in de (organische) landbouw zijn volgens beide partijen belangrijke focuspunten.

Het Suriname paviljoen werd mede mogelijk gemaakt door 300 ondernemers met hart voor Suriname. Die betaalden elk 1500 euro om het paviljoen te bewerkstelligen.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie