• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURINAME EN GOLF VAN MEXICO NOG STEEDS BELANGRIJK VOOR HET EXPLORATIEPROGRAMMA VAN HESS

| snc.com | Door: Redactie

Hoewel de producerende activa in Guyana en de VS de topposities innemen in de portefeuille van Hess Corporation, heeft het bedrijf nog steeds zijn zinnen gezet op andere exploratiemogelijkheden in Suriname en de Golf van Mexico.

Foto: CEO van Hess Corporation, John Hess. | Bron: OilNow.gy

Dit merkte Chief Executive Officer (CEO), John Hess op tijdens zijn recente deelname aan de Barclays CEO-Energy Power Conference.
De functionaris merkte op dat zijn bedrijf gefascineerd is door het fiscale rendement van zijn belang van 30 procent in Guyana’s Stabroek Block, dat 32 belangrijke vondsten en vijf goedgekeurde projecten bevat, met een zesde op komst.

De Bakken in de VS is een ander bolwerk voor het bedrijf en speelt een cruciale rol in de financiële gezondheid van het bedrijf.

Om ervoor te zorgen dat de prestaties naar nieuwe hoogten worden getild en de aandeelhouderswaarde voor de lange termijn wordt gemaximaliseerd, moet het bedrijf doorgaan met zijn agressieve zoektocht naar olie in andere wereldwijde activa. Met het oog hierop zei de CEO dat Suriname en de Golf van Mexico op de radar van het bedrijf blijven.

Met betrekking tot Suriname vertelde Hess beleggers dat de focus nog steeds gericht is op Suriname, waar het bedrijf belangen heeft in

Blok 42 en Blok 59. Hess, Chevron en de exploitant van Blok 42, Shell, hebben elk een derde belang in die diepwaterconcessie. In Blok 59 is ExxonMobil de operator met een belang van 33,34%. Equinor heeft 33,33% en Hess 33,33%.

“We hebben putten die we volgend jaar gaan boren in blok 42 en we denken dat ze veelbelovend zijn, maar we moeten boren om echt te bepalen wat de mogelijkheden zijn”, aldus de CEO.


Een ander gebied waar Hess actiever wil worden op het gebied van exploratie en evaluatie is de Golf van Mexico.
“De Pickerel-1 prospect was onze eerste (exploratieboring op de Mississippi Canyon 727) en we zijn verheugd dat het een olievondst was. Black Pearl is de volgende en dat zal hopelijk een tieback zijn (naar tubular bells met eerste olie verwacht medio 2024).

“Dan hebben we later in het jaar een wild cat opportunity (de Vancouver exploratie prospect) in de Green Canyon. Met de andere 80 exploratieblokken die we in de Golf hebben, zullen we de komende jaren actief gaan boren,” zei Hess.

In het algemeen merkte hij op dat zijn bedrijf van plan is zich te blijven richten op het creëren van meer exploratiemogelijkheden, met name in de Golf van Mexico. “…we denken dat daar goede mogelijkheden zijn voor financieel rendement,” concludeerde de CEO.

UNITEDNEWS|REGIO


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie