• maandag 25 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaams gas een 'langere termijn'-ontwikkeling voor het bedrijf in Houston

| snc.com | Door: Redactie

Volgens CEO John Christmann is de potentiële uitbouw van aardgas in Suriname een langetermijnperspectief voor de in Houston gevestigde upstream-operator APA. De voetafdruk van het bedrijf in de Zuid-Amerikaanse natie omvat offshore-blokken 53 en 58.

"We richten ons nog steeds op een ontwikkeling van zwarte olie, een lagere GOR [gas-to-oil ratio]", zei Christmann tijdens de oproep van APA over de resultaten van het tweede kwartaal.

“We hebben ook een aanzienlijke hoeveelheid gas in het blok [58] gevonden en ik denk dat we op de langere termijn naar gasalternatieven en gasopties willen kijken omdat er nogal wat middelen zijn, maar vandaag lag onze

focus voornamelijk op een hub die een lagere GOR, FPSO zou zijn, "voegde hij eraan toe.

Eddy Fränkel, adjunct-directeur energie en duurzame energie bij Staatsolie, de nationale oliemaatschappij van Suriname, benadrukte eerder dat de ontdekte maar nog niet getaxeerde gasvolumes van het land werden geschat op 14 Tf3 (biljoen kubieke voet).

Aanlanding van gas op het vasteland zou in de eerste plaats de voorgestelde 3GW Arco Norte-interconnectie met Guyana en Brazilië ondersteunen, met het potentieel om de Surinaamse bauxietindustrie en voor petrochemicaliën te ondersteunen, verklaarde Fränkel.

APA heeft onlangs succesvolle stromingstestresultaten aangekondigd bij de Krabdagu-ontdekkingsput op blok 58.

 

BRON: bnamericas.com | Google Translate

OIL en GAs Suriname

 

OIL and GAS Suriname

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie