• vrijdag 14 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Somohardjo bekijkt tegemoetkoming voor onterechte late uitbetaling lonen

| suriname herald | Door: Redactie

Voor de ambtenaren die buiten het wettelijk kader, hun loon laat hebben ontvangen bekijkt het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) de mogelijkheden om deze groep naast hun bezoldiging ook compensatie te geven. Hoe die eruit zal zien zal nog worden gedeeld met deze groep. 

Het gaat om een groep van 50-60 personen die zich laat heeft aangemeld, maar daardoor ook als laatst zal ontvangen. De bedoeling is dat de lonen uiterlijk dinsdag worden uitbetaald. Een grote groep ambtenaren heeft al langer dan een week geleden aan de bel getrokken toen bleek dat ze geen loon hebben ontvangen. Dit ofschoon ze zich

hadden geregistreerd bij de verplichte landelijke ambtenarenregistratie. 

Hun leed is de bewindsman niet ontgaan. De zekerheid gaf hij in het programma Bakana Tori via LIM FM. Somohardjo biedt zijn verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief. De bewindsman benadrukt dat Biza en de vakministeries in veel gevallen geen reactie hebben ontvangen op het verweer van de groep die was afgeschreven. Die groep mag erop rekenen dat ze ook van de betaalrol zal worden afgevoerd. 

Tegenover de groep die niets van zich heeft laten horen zal er geen genade zijn. Somohardjo verwijst naar de ruim 50.000 ambtenaren die zich wel netjes hebben geregistreerd. Het deel dat dit

niet heeft gedaan, zal volgens hem voor de gevolgen moeten instaan. 

De bewindsman stelt dat er met de registratie nu genoeg data beschikbaar is, wat ten voordele komt van het hele overheidsapparaat. De minister ontkent dat het opschonen van het bestand onder druk staat door regels van het IMF. Somohardjo stelt dat dit allang had moeten gebeuren, waardoor er een beter overzicht van het bestand zou zijn.

| suriname herald | Door: Redactie