• vrijdag 19 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Slapend van Amsterdam naar Barcelona: vanaf eind 2023 kan het met de trein

| snc.com | Door: Redactie

De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil eind volgend jaar meerdere keren per week een nachttrein naar Barcelona laten rijden. 

Binnenlandredactie 22-06-22, 17:02 Laatste update: 22-06-22, 18:44
Vanaf 10 december 2023, maar mogelijk eerder, zal de nachttrein drie keer per week naar de Spaanse stad rijden, zo valt op te maken uit een aanvraag bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het vertrekpunt wordt Amsterdam en de trein zal verschillende tussenstops maken in Nederland. 

European Sleeper is in 2021 opgericht en heeft als doel om Europa per nachttrein te verbinden. De eerste route op de planning is de reis van Brussel naar Praag via Amsterdam en Berlijn. Het is nog niet bekend wanneer de eerste trein van European Sleeper gaat rijden. ‘De voorbereidingen zijn in volle gang’, zo klinkt het. Deze zomer zal de trein zeker nog niet rijden. 

Meer nachttreinen
Verder zet European Sleeper samen met reisorganisatie Sunweb vol in op nachttreinen naar populaire wintersport- en zonbestemmingen. Deze winter moet de eerste trein naar de Franse Alpen vertrekken. Daarna moet het zuiden van Frankrijk volgen.

Verschillende organisaties rijden al met nachttreinen naar bestemmingen in Europa. Reisorganisatie TUI rijdt naar bestemmingen als Praag, Wenen, Venetië, Innsbruck, Verona en Milaan. En de NS kwam vorig jaar ook al met een nieuwe nachttrein. Die rijdt dagelijks van Amsterdam, via Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen.

BRON: AD


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie