• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Scholen weer normaal open tot 13:00

| snc.com | Door: Redactie

Sinds de start van de school heeft het ministerie van Onderwijs en Cultuur besloten om tot en met 12 uur les te geven op de scholen, dit vanwege de aanhoudende de hitte. Deze maatregel wordt nu teruggedraaid, dit bevestigde de onderwijsminister Henri Ori tegenover journalisten.

keynews

“Gezien de weersomstandigheden zich aan het aanpassen zijn en we alle beschikbare schooluren nodig zullen hebben, zullen de scholen weer gewoon tot 13:00 draaien”, zegt Ori. Er is volgens de minister een grote inhaalslag te maken, omdat de onderwijsbonden aan het staken waren voor langer dan een week, dit heeft volgens Ori gevolgen gehad voor het onderwijssysteem.

“Er is

nu wel sprake van normalisatie en het is niet zo fijn om te horen dat je een aantal hiaten krijgt in je effectieve lesuren en daarvoor gaan we precies moeten kijken wat de schade is nadat de eerste kwartaal rapporten de deur uit zijn”, merkt Ori op.

Onverkort is dat bij enkele scholen er een achterstand is ontstaan. Met het ene uur dat de leerlingen terugkrijgen zal deze effectief gebruikt moeten worden.  De minister geeft aan dat de beschikbare schooluren niet genoeg zijn om de kinderen die zwak zijn in taal en rekenen te helpen.

Leerkracht W.K. van een mulo school had alle begrip

voor het besluit van het ministerie, want de hitte in oktober en november was ondragelijk. “In bepaalde klassen zitten tussen de 30 en 35 leerlingen en na de pauze begon het echt heet te worden. 

De leerlingen hadden dan moeite om de lessen geconcentreerd te volgen.” Hij is nu blij dat het weer wat koeler is geworden en de scholen weer normaal zullen sluiten. “Ik heb nu meer tijd met de leerlingen, dus ik hoef me niet meer te haasten met de lessen.”

Hij zegt dat er naar mogelijkheden gekeken worden om na de beschikbare schooluren als de kinderen bij 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie