• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi voorspelt mooie toekomst voor Coronie

| snc.com | Door: Redactie

Met het kokos project wordt Coronie weer het echte kokos district. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi vandaag tijdens de launch van het kokos project van Pomeroon Suriname N.V. te Coronie.

Bron: Keynews

Deeerste burger zegt dat het dan niet alleen bij kokos zal blijven, maar ook bij de ontwikkeling van bijproducten die voortkomen uit het gewas. Hij stelt dat er grote productieactiviteiten in het district zullen ontwikkelen. Het staatshoofd haalde aan dat hij een groei verwacht in de Coroniaanse economie. Hij stelt dat er plek is voor 100 werknemers voor de beginfase.

De bedrijven Pomeroon Suriname N.V. en partner Klimat X gaan volgens Santokhi

ook investeren in een mangrove project. Dit om bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van Carbon in de wereld. Hij gaf de mensen mee dat Suriname ook geld mee kan verdienen. Het staatshoofd verduidelijkt dat Suriname als het eerste land geregistreerd staat bij de UNFP dat volledig Carbon negatief is. “Wij gaan de wereld de gelegenheid bieden om hun voorstellen te doen en wij zullen de beste handhaven.” Met het kokos project wordt Coronie weer het echte kokos district. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi vandaag tijdens de launch van het kokos project van Pomeroon Suriname N.V. te <div class=
Coronie. Deeerste burger zegt dat het dan niet alleen bij kokos zal blijven, maar ook bij de ontwikkeling van bijproducten die voortkomen uit het gewas. Hij stelt dat er grote productieactiviteiten in het district zullen ontwikkelen. Het staatshoofd haalde aan dat hij een groei verwacht in de Coroniaanse economie. Hij stelt dat er plek is voor 100 werknemers voor de beginfase. De bedrijven Pomeroon Suriname N.V. en partner Klimat X gaan volgens Santokhi ook investeren in een mangrove project. Dit om bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van Carbon in de wereld. Hij gaf de mensen mee dat Suriname ook geld mee kan verdienen. Het staatshoofd verduidelijkt dat Suriname als het eerste land geregistreerd staat bij de UNFP dat volledig Carbon negatief is. “Wij gaan de wereld de gelegenheid bieden om hun voorstellen te doen en wij zullen de beste handhaven.” De president zegt dat de olie- en gassector er is, maar niet volledig daarop gefocust kan worden, omdat er ook andere sectoren zijn waaruit Suriname kan verdienen. Hij stelt dat het moeilijke tijden waren de afgelopen 3 jaren, maar de goede tijden nu aanbreken. Santokhi stelt dat hij de klachten heeft gehoord en op de hoogte is van alle commentaar die in de samenleving wordt geleverd. “We doen het voor ons nageslacht. Zoals onze voorouders en voor ons die nu hier zitten.” De president riep Coronie op om ready te zijn voor de ontwikkelingen die zullen komen. Hij gaf de samenleving aan om op hun hoede te zijn, omdat er investeerders zullen komen om grond en andere zaken te kopen. “Verkoop je grond niet voor een habbekrats”.IMG 20230926 131741 scaled e1695785375459 Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij geeft aan dat er miljoenen zullen worden geïnvesteerd in het project. Over 2 jaren kunnen de eerste kokosnoten worden geoogst. Veel zaken zullen v" data-align="center" data-entity-type="file" data-entity-uuid="9e18863c-ca62-4380-9aa0-fdc936e67d61" src="/sites/default/files/inline-images/IMG_8727.jpeg" />

De president zegt dat de olie- en gassector er is, maar niet volledig daarop gefocust kan worden, omdat er ook andere sectoren zijn waaruit Suriname kan verdienen. Hij stelt dat het moeilijke tijden waren de afgelopen 3 jaren, maar de goede tijden nu aanbreken. Santokhi stelt dat hij de klachten heeft gehoord en op de hoogte is van alle commentaar die in de samenleving wordt geleverd. “We doen het voor ons nageslacht. Zoals onze voorouders en voor ons die nu hier zitten.” De president riep Coronie op om ready te zijn voor de ontwikkelingen die zullen komen. Hij gaf de samenleving aan om op hun hoede te zijn, omdat er investeerders zullen komen om grond en andere zaken te kopen. “Verkoop je grond niet voor een habbekrats”.

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij geeft aan dat er miljoenen zullen worden geïnvesteerd in het project. Over 2 jaren kunnen de eerste kokosnoten worden geoogst. Veel zaken zullen voor nu machinaal gebeuren naast de beplanting. Hij stelt dat er gekeken wordt hoe de 100 beschikbare werkplekken kunnen worden ingevuld. Districtscommissaris Maikel Winter, van het kokos district, zegt dat hij ervoor zal zorgen dat de 100 arbeidsplekken bezet worden door Coronianen zodat er geen buitenlanders gehaald hoeven te worden om het project te runnen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie