• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi dient politiek landschap van repliek

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft bij het officiële startsein van de verkiezingscampagne van zijn partij, gisteravond, geen spaan heel gelaten van de politieke concurrentie. De VHP heeft volgens hem sterk leiderschap gedemonstreerd wat vele partijen niet hebben gedurfd.

In partijcentrum De Olifant zei de VHP-voorzitter dat er in zijn partij genoeg capabele personen zitten. Santokhi gaf aan de politieke ontwikkelingen te hebben gevolgd. Hij vindt dat partijen, die een spoor van vernieling hebben achtergelaten, niet moeten komen schreeuwen hoe ze het land zullen leiden. Hij riep het volk op goed na te denken op wie het zijn stem op de dag van

de verkiezingen zal uitbrengen.

Santokhi richtte zich ook tot zij die niet langer de durf en het geloof hebben gehad en gaandeweg de rit uit de boot zijn gestapt. “Ze hebben de kans gehad om ontwikkeling op gang te brengen, maar hebben die nagelaten. Van de VHP kan niet gezegd worden, dat ze het volk in de steek heeft gelaten.”

De partijbaas had ook een boodschap aan de jongere en nieuwe partijen. Volgens hem beloven deze partijen veel, maar hij vraagt zich af waar hun plannen zijn om het land tot ontwikkeling te brengen. “Het enige waarmee ze zich bezighouden is kwaadsprekerij

en haatzaaierij.”

Wat politieke tegenstanders, aldus Santokhi doen, is oproepen tot etnische bundeling, terwijl de VHP volgens hem juist eenieder bij elkaar wil hebben. De partijvoorzitter gaf aan, dat hij altijd puin heeft opgeruimd en dat onder moeilijke omstandigheden. Desondanks heeft zijn partij resultaten kunnen boeken. “Dat is de orange power”, stelt de politicus. “De regering zit niet in het machtscentrum om populair te zijn, maar om juist een goede basis te creëren voor de komende generatie”, voegde Santokhi eraan toe.

Santokhi garandeerde zijn gehoor dat de problemen in het land opgelost zullen worden. Ongeacht welk probleem het ook mag zijn, zijn partij stelt alles in het werk om nog vóór de verkiezingen de vraagstukken te lossen. Zaken als grondkwestie, gezondheidszorg, criminaliteit en goedkoop kapitaal hebben zijn volledige aandacht.

 

| suriname herald | Door: Redactie