• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi: “Binnenkort uittreksel via je telefoon te halen”

| sun.sr | Door: Redactie

De politieke partij VHP heeft vanavond een massameeting gehouden, waarbij ze ook haar verkiezingscampagne heeft gelanceerd. De lancering werd gedaan middels het gooien van een oranje balletje richting het publiek. VHP-voorzitter tevens president Chandrikapersad Santokhi somde een aantal verdiensten van de partij in de afgelopen vier jaren op.

De financiële stabiliteit die nu bereikt is, is een van de grootste verdiensten. De president zei dat de regering elke dag hard werkt om problemen van de samenleving op te lossen en dienstverlenend te zijn.

Zo kondigde de president ook aan dat er binnenkort een project gelanceerd zal worden, waarbij je een uittreksel of nationaliteitsverklaring via

je mobiele telefoon gaat kunnen halen. “Ik rij langs CBB en die de lange rijen daar. Mensen die op eigen tijd daar werken. Voor een uittreksel verlies je een paar uurtjes daar.

De E-Gov-unit van de regering ontwikkelt een beleid in het kader van digitale overheid. Binnen enkele weken krijg je een WhatsApp-bericht op je telefoon, waarbij je een programma kan installeren. Hiermee kan je jouw uittreksel uit het toestel halen”, zei de president.

De VHP-topman haalde ook aan dat de oranjepartij de eerste partij, en deze regering de eerste regering is, die subsidies aan het afbouwen is. Het geld dat vrijkomt, wordt

weer in het volk geïnvesteerd. In de vorm van veiligheid, gezondheidszorg, onderwijs en steun aan groepen waar nodig.

“De komende 12 maanden gaan wij naar u komen om uw problemen op te lossen. We hebben hard gewerkt de afgelopen vier jaren. We hebben ook fouten gemaakt, maar we gaan herstellen en het beter doen de komende 12 maanden”, aldus de VHP-voorzitter.

| sun.sr | Door: Redactie