• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Salaris parlementariër Edwards geblokkeerd

| snc.com | Door: Redactie

Ik heb mijn werkzaamheden gedaan, maar mijn salaris is geblokkeerd om politieke redenen”, zei DNA-lid Iona Edwards donderdagavond in het parlement tijdens de behandeling van de Personeelswet.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) af aan dat hij over een lijst van namen van DNA-leden beschikt, die al maanden geen werkzaamheden hebben verricht en de salarissen van deze volksvertegenwoordigers zijn stopgezet. Parlementariër Edwards reageerde geïrriteerd op deze statement van de minister en gaf aan: “Ik ben zomaar beschuldigd en vanuit de leiding is er politieke rancune toegepast, waarbij mijn salaris is geblokkeerd.”

Edwards heeft geen brief gehad van Biza in aanloop naar de stopzetting van

haar salaris en kreeg ook geen mogelijkheid om zich te verweren. “Ik heb van derden moeten vernemen dat mijn salaris wordt geblokkeerd. Dit is gangster regering. We kunnen hier praten over een gangster regering.”
Zij gaf aan dat minister Somohardjo niet moet generaliseren en een ieder over een kam scheren. “Er zijn eerlijke mensen in het land die een bijdrage willen leveren om het land vooruit te brengen. Ik ben niet tegen ordening, maar wel tegen onderdrukking.”

Somohardjo wist niet dat het salaris van Edwards stop is gezet. “Als u aangeeft dat uw salaris is stopgezet, terwijl u werkte, kom dan

bij mij op kantoor, dan zullen we kijken hoe we dit zullen oplossen.”

Bron Keynews

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie