• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Salaris Bordo geblokkeerd

| sun.sr | Door: Redactie

NIS-directeur Joel Martinus wordt sinds november 2022 gezocht door de politie

Het salaris van Joel Martinus, meer bekend als Bordo, als directeur van het Nationaal Indoor Stadion (NIS) is stopgezet. Dit geeft minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in gesprek met SUN aan. “Ik heb reeds opdracht gegeven om de administratieve handelingen te plegen.

Je weet als je al een tijdje niet bent komen opdagen, maakt niet uit wat het is, moeten we volgens onze Personeelswet handelen en dat is reeds gedaan. Afgelopen januari is zijn salaris geblokkeerd. Die opdracht is doorgespeeld”, zegt minister Emanuel. 

De bewindsvrouw geeft aan dat er nu

een ander team is onder leiding van mevrouw Elisa, zij is daar nu bezig om alles te trekken zodat het niet stuurloos achterblijft. “We gaan nog over tot de formele handeling om iemand anders daar te zetten, want het werk moet doorgaan. Er komt dus wel een vervanging”. 

De eerste stap is geweest zijn salaris te blokkeren. Volgens de minister is het een proces. “Na een paar maanden niet komen opdagen, gaan we over tot bedanken van die goede meneer”.

Martinus, directeur van NIS en beleidsadviseur van het ministerie van ROS wordt al sinds november 2022 gezocht door de politie. Hij staat inmiddels ook al op de opsporingslijst van Interpol.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie