• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ronny Brunswijk mogelijk nog betrokken bij drugssmokkel

Datum: | Bron: snc.com | Door: Drs. S. Harinadan Singh

Voorlezen

Rusten de stenen van vp Ronny Brunswijk nog op schouders van president Santokhi? 

Regelmatig gaat de video van de mediamagnaat en staatsadviseur Faried Pierkhan viraal, waarin hij vp Ronny Brunswijk oproept zijn stenen van de schouders van president Santokhi weg te halen. “Ma datti naay wókó.” Recentelijk nog werd in een busje aan de Smaragdstraat 400 kilo cocaïne aangetroffen, die niet lang daarvoor vanuit het Moengogebied naar de hoofdstad was getransporteerd. Het is merkwaardig, dat het busje zonder enige visitatie langs de politiepost te Stolkerts-ijver kon wegkomen. Verschillende media meldden, dat in deze zaak vrij snel twee verdachten zichtbaar konden worden gemaakt. Het kan geen toeval zijn, dat een der verdachten de commissaris van politie P. was en de andere een lijfwacht van de vicepresident. Beiden behoren tot de ABOB van Ronny Brunswijk en minister Amoksi van Juspol, ook lid van de partij van de veepee.

Het is uiterst opvallend dat tijdens deze regering de smokkelpraktijken van hout, goud, valuta en cocaïne onverlet nog doorgaan. De president die zelf een politie-achtergrond heeft met voldoende kennis en ervaring op het gebied van met name drugssmokkel, zou proactief kunnen ingrijpen in de praktijken van alomvattende smokkelarij. Enfin.

Bij zijn recente werkbezoek werd onder zijn toekijkend ogen door Amoksi een samenwerkingsdocument ondertekend samen met zijn collega in Nederland over diverse voor justitiële. En dat leverde Suriname direct 2 miljoen euro’s op. Wat schetst mijn verbazing toen ik vanmorgen het bericht las over deze drugsvangst, waarbij zijn onderdanen betrokken waren. De vraag rijst of de drugsveroordeelde Ronny Brunswijk nog steeds met drugssmokkel doorgaat. Als dat waar is, dan begrijp ik nu de noodkreet van Faried Pierkhan.

 

SurinameNieuwsCentrale.com publiceert vaak ingezonden stukken van schrijvers. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt.

 

Het e-mailadres van de opinieredactie van SurinameNieuwsCentrale.com:

SurinameNieuwsCentrale@gmail.com

Datum: | Bron: snc.com | Door: Drs. S. Harinadan Singh