• vrijdag 14 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rehabilitatie Waterkant: Parkeren langs de weg beperkt

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Tijdens, maar ook na de rehabilitatie van de Waterkant, zal parkeren langs de weg beperkt zijn. Dat meldt het management van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (Purp) vrijdag in een persbericht. Met de werkzaamheden wordt begin juni gestart en geschat wordt dat die vijftien maanden zullen duren.

De gemeenschap, vooral de weggebruikers en personen die werkzaam of woonachtig zijn in de omgeving, wordt gevraagd rekening te houden met de gewijzigde situatie. Het gaat om infrastructurele werkzaamheden bij het oud-vlaggenplein nabij het Onafhankelijkheidsplein, de Kromme Elleboogstraat, de Mr Dr J C de Mirandastraat tussen de Lim A Postraat en de Waterkant en de

Waterkant zelf.

De Waterkant is opgenomen op de lijst van gebieden in de binnenstad die worden erkend als Werelderfgoed. Als onderdeel van het Purp zal de plek een complete make-over ondergaan, waardoor ze behouden blijft als historisch erfgoed. Het gaat om het gedeelte vanaf het parlement tot aan het Waaggebouw.

Wanneer het werk wordt opgeleverd zal de plek niet alleen zijn verfraaid, maar zal er looppad zijn vanaf het Hoekhuis tot aan het Waaggebouw, een fietspad en meer groen zijn. Ook zal de bestaande damwandconstructie worden behouden.

Verder komt er een gebouw voor de Beheersraad Waterkant en twee faciliteiten waarin de crafters worden

ondergebracht. Bovendien zullen de bestaande drink- en eetgelegenheden in een nieuw jasje worden gestoken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsmaatschappij Baitali onder supervisie van Ilaco Suriname. Waterkant

 

| de ware tijd | Door: Redactie