• zaterdag 30 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REGERING GEEN BEZWAAR KOMST MENNONIETEN IN SURINAME

| united news | Door: Redactie

Minister Albert Ramdin van  Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking, zegt dat de regering geen bezwaar heeft dat de Mennonieten komen.

Zij zijn welkom om zich op grote schaal bezig te houden met agrarische productie. Ramdin zegt verder dat de regering bezig is de agrarische productie te verhogen. Dit kan volgens hem alleen bij toename van landbouwactiviteiten op een economisch voordelige manier. Een wijze waar mensen bereid zijn te investeren en ook aandacht hebben voor export.

Het is gebleken dat deze groep in andere landen in staat is aan grootschalige landbouw te doen en daarmee voedselzekerheid, maar ook de export van voedsel te garanderen.

Het

voordeel van deze groep is dat ze voor haar bijdrage aan verhoogde economische activiteiten geen middelen van de overheid nodig heeft. Wij zullen deze groep geen land geven, zij gaan er zelf op uit en zoeken grond dat geschikt is voor de teelt van verschillende soorten gewassen met name soja, stelt de minister. De komst van de Mennonieten past ook in de gedachte van de regering dat iedereen zich in Suriname mag vestigen voor economische activiteiten op basis van de geldende regels. Er zal volgens de bewindsman streng worden gelet dat de voorwaarden worden nageleefd zodat er geen situatie ontstaat die ontoelaatbaar is.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie