• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Rebranding van Webhelp naar Concentrix

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Edwien Bodjie

PARAMARIBO — “Een jaar geleden is besloten dat Webhelp zal samengaan met het bedrijf Concentrix. En vanaf vandaag heet Webhelp Suriname officieel Concentrix.” Dat zei Ronald van Schijndel, CEO van Concentrix, vrijdag bij de rebranding. Hij is verantwoordelijk voor de operaties van het bedrijf in Suriname, Nederland en op Curaçao.

Concentrix is een internationaal bedrijf dat zich richt op klantcontactoplossingen en business process outsourcing (BPO). Het bedrijf biedt diensten aan, zoals klantenservice, technische-, verkoop- en backoffice-ondersteuning voor diverse bedrijven wereldwijd. Het biedt ruim vijftienhonderd arbeidsplaatsen in Suriname.

“Het is een ander merk, hier en daar zullen er kleine dingen anders gaan, maar belangrijk is dat

we zullen blijven groeien”

Directeur Frank Meijer

Met deze nieuwe identiteit wil het bedrijf een nog grotere speler worden in de wereld. “Concentrix is eigenlijk de eigenaar geworden van Webhelp. Concentrix is heel groot in Europa en Azië, terwijl Webhelp heel groot is in Europa, Afrika en zeker ook in Suriname. De twee bedrijven kunnen elkaar goed aanvullen en na een jaar van voorbereiding en onderhandelingen zijn we tot de conclusie gekomen om de rebranding naar Concentrix te doen”, legde Van Schijndel uit over de gedachte achter de rebranding.

Groei

Frank Meijer, directeur van Concentrix, maakte duidelijk dat er in de kern niet

veel zal veranderen. “Het is een ander merk, hier en daar zullen er kleine dingen anders gaan, maar belangrijk is dat we zullen blijven groeien.”

Meijer verwacht met deze rebranding meer klanten aan te trekken, wat zal resulteren in uitbreiding van arbeidsplaatsen. “Tegen het jaar 2026 willen we van de ruim vijftienhonderd werknemers groeien naar 2.500 arbeidsplaatsen”, schetste hij de positieve impact van de rebranding op zowel het bedrijf als de gemeenschap.

De komende zes maanden zal Webhelp vooral op sociale media met de naam Concentrix + Webhelp Suriname opereren, zodat de naam Webhelp niet in één keer verdwijnt, legde Meijer nog even uit. “De naam van het bedrijf is veranderd, maar ons hart en ziel zijn nog steeds hetzelfde, want wij zijn er voor de mensen, door de mensen en met de mensen”, zei Denice Becker-Noordwijk, die al 25 jaar is verbonden aan de organisatie.

Becker-Noordwijxk: “Wat we ook doen, we doen het vanuit ons hart, met liefde en passie. En dat blijft natuurlijk hetzelfde.” Ze gaf aan dat het personeel waarde zal blijven hechten aan wat ze doen en klanten met dezelfde passie ten dienste zullen staan. De toekomst van het bedrijf ziet er volgens haar rooskleurig uit. “We werken allemaal met gepassioneerde mensen en we gaan beter, we gaan groter met veel kwaliteit.”

Webhelp gaat in Suriname verder onder de naam Concentrix.

Telesur-directeur Mike Antonius benadrukte het belang van BPO’s binnen de samenleving. “Ze faciliteren, vormen en coachen.” BPO’s zijn volgens hem een boost voor de economie.

Hij gaf aan dat Telesur als partner van Concentrix altijd openstaat voor samenwerkingen met BPO’s. De directeur zei uit te kijken naar het voorzetten van de goede samenwerking.

De openingsceremonie en de rebranding van Webhelp Suriname naar Concentrix vonden vrijdagochtend feestelijk plaats bij het gebouw van Concentrix aan de Jagernath Lachmonstraat.

Rebranding van Webhelp naar Concentrix

 

| de ware tijd | Door: Redactie