• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramsaran: Formeel geen klacht over oneigenlijke stortingen

| sun.sr | Door: Redactie

Er is formeel geen klacht binnengekomen op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) over oneigenlijke stortingen van koopkrachtversterking. Wat we tot nu toe horen, zijn zaken uit de media. Maar geen enkele begunstigde heeft een klacht of brief gestuurd naar Sozavo hieromtrent. Dit zei Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran vandaag tegenover journalisten. 

Ramsaran zegt dat de koopkrachtversterking nu voor alle AOV-ers (60-plussers) wordt gestort. “Of je nu Somohardjo of Ramsaran heet. Soms laat een ondernemer het bedrag storten op zijn persoonlijke rekening, maar soms ook op een bedrijfsrekening. Dan komt er verwarring”, legde Ramsaran uit. 

“Wij van Sozavo gaan niet sollen met

het onderzoeken van zaken. Als er onduidelijkheden zijn, gaan we die proberen weg te werken. Er is vanuit Sozavo ook een schrijven gegaan naar het ministerie van Financiën & Planning om een onderzoek in te stellen. Daarnaast is er een politioneel onderzoek”, zei Ramsaran.

Ten overvloede bevestigde Ramsaran dat hij nog steeds de minister van Sozavo is. “De president benoemt en ontslaat ministers”, zei hij. Ramsaran stond op de lijst om van ministerie te veranderen: van Sozavo naar TCT. Dat blijkt nog steeds niet te zijn gebeurd, ondanks bevestigingen van de president en vicepresident.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie