• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Raghoebarsing: 50% koopkrachtversterking aan regering pertinente onwaarheid

| suriname herald | Door: Redactie

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning gaf tijdens de behandeling van de Wet Fiscaal Identificatienummer aan dat het een pertinente onwaarheid is dat de regering zichzelf een koopkrachtversterking van 50 procent met terugwerkende kracht tot mei 2023 heeft toegekend. Stephen Tsang (NDP) had om verduidelijking gevraagd, omdat hij in een dagblad zou hebben gelezen dat dit wel zo is. 

Hij merkte op dat als dit het geval is, de NDP fel hiertegen zou hebben geprotesteerd. “Een minister krijgt dan SRD 19.000 aan koopkrachtversterking per maand, wat meer is dan de schadeloosstelling van een DNA-lid ontvangt aan koopkrachtversterking.

De president krijgt SRD

38.000 aan koopkrachtversterking? Dan moet u die grote bedragen nog vermenigvuldigen met 13 maanden twk vanaf mei 2023,” sprak Tsang.

De volksvertegenwoordiger vroeg waarom de regering zo’n forse koopkrachtversterking zou krijgen, terwijl de samenleving slechts een lousy SRD 1800 ontvangt. “Als dit waar is, is het echt schaamteloos asociaal van de regering. Graag duidelijkheid. Ik wil concreet weten wat de status is van het staatsbesluit? Is het nu in werking, is het ingetrokken of is het aangehouden?” zei Tsang.

Raghoebarsing zei dat hij niet begrijpt wat de bedoeling is van deze opmerking, maar dat de informatie niet klopt en dat het volstrekt

onjuist is om dergelijke nonsens naar buiten te brengen.

| suriname herald | Door: Redactie