• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi opent officieel International Mall of Suriname

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft de officiële opening verricht van de International Mall of Suriname (IMS) tijdens een groots driedaags festival van 5 tot 7 juli. Het nieuwe winkelcentrum, gelegen aan de Ringweg-Zuid in Paramaribo, werd geprezen als een belangrijk project dat niet alleen gericht is op winkels en horeca, maar ook op recreatie en entertainment.

De mall, ontworpen door architect Peter Tenniglo en gebudgetteerd op US$ 5 miljoen, heeft zijn deuren geopend na een bouwperiode die begon op 3 november 2017. Het evenement markeerde een mijlpaal voor Suriname, waarbij president Santokhi benadrukte dat IMS een symbool is van economische vooruitgang en

vertrouwen in de toekomst van het land.

Tijdens zijn toespraak benadrukte het staatshoofd het belang van een gunstig investeringsklimaat en economische stabiliteit, die cruciaal zijn voor dergelijke grote projecten. Hij meldde positieve ontwikkelingen zoals een daling van de inflatie en verbeterde koersontwikkelingen, wat gunstig is voor handel en investeringen in het land.

De president sprak ook over nieuwe beleidsinitiatieven, waaronder een Investeringswet die gelijke kansen biedt aan buitenlandse en lokale investeerders. Hij benadrukte dat de vrijstelling van invoerrechten bedoeld is om de handel te reguleren en te ondersteunen, niet om deze te ontmoedigen, en dat er nieuw beleid wordt ontwikkeld om de

voorwaarden hiervoor te verhelderen.

President Santokhi prees de inzet van Soenildat Kalloe, eigenaar van IMS, voor zijn continue inzet voor innovatie, inclusief plannen voor een nieuw internationaal vliegveld nabij Paramaribo. Hij beloofde volledige steun aan dit en andere projecten die bijdragen aan de economische groei van Suriname, zoals de bouw van een waterpark en nieuwe accommodaties voor expats.

Santokhi concludeerde dat dergelijke initiatieven zullen bijdragen aan een versterking van de lokale economie en een verbetering van de levensstandaard voor de bevolking.

| suriname herald | Door: Redactie