• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi naar Guyana om over Corantijnbrug te onderhandelen

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi is vrijdag naar Guyana gevlogen om er met ambtgenoot Irfaan Ali te onderhandelen over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. In het persbericht dat na middernacht door de Communicatiedienst Suriname werd opgestuurd staat opgetekend dat Santokhi heeft gezegd dat er nu op presidentieel niveau besprekingen moeten worden gevoerd en beslissingen moeten worden genomen. Hij verblijft tot en met zondag in het buurland.

Santokhi: “Na dit weekend zal er, op basis van de genomen besluiten, een vervolgtraject worden ingezet bestaande uit onderhandelingen met specifieke bedrijven alsook onderhandelingen met betrekking tot management, beheer en financiering van de

brug.” De verwachting is dat de brug in 2026 wordt opgeleverd.

“Na dit weekend zal er een vervolgtraject worden ingezet”

De brug over de Corantijnrivier wordt “een lang gekoesterde droom” van beide landen genoemd en voorspeld wordt dat die de handel en integratie tussen Suriname en Guyana zal bevorderen. Volgens Santokhi past de brug ook binnen de regionale integratie van Brazilië, Suriname en Guyana.

Eerder in de week bespraken de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën en Planning en Openbare Werken van beide landen de voortgang van het project. Er is een gezamenlijke evaluatie gemaakt en er zijn aanbestedingen gehouden.

J
src="/sites/default/files/inline-images/IMG_0736.jpeg" />

Binnen het platform ‘High-level political dialogue and cooperation’, dat wordt geleid door de presidenten van Suriname en Guyana, worden regelmatig verschillende vraagstukken besproken die te maken hebben met de grenskwestie, de brug en de veerverbinding.

| de ware tijd | Door: Redactie