• vrijdag 14 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President Santokhi: “De viering van mijn verjaardag is privé betaald”

| suriname herald | Door: Redactie

“De persoon van de president heeft zijn verjaardag gevierd aan de Rooslaan in Lelydorp waar het hele volk was uitgenodigd. Dat is privé betaald.” Zo reageerde president Chan Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op de vraag of het waar is dat SRD 3,3 miljoen is uitgegeven voor de viering van zijn 65ste verjaardag.

Deze kwestie werd afgelopen donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) aangekaart door Melvin Bouva (NDP), die stelde dat de president dit bedrag zou hebben besteed aan een dankdienst op het paleis. Bouva vond het onacceptabel dat er op staatskosten een dankdienst werd gehouden voor de verjaardag van het staatshoofd.

De

president merkte op dat op zijn verjaardag bejaardentehuizen, bejaardeninstellingen en diplomaten zijn ontvangen met consumptie. Santokhi zei dat dit niet ongebruikelijk is voor presidenten. 

“Er is een hele show in DNA geweest over een raadsvoorstel dat niet officieel is en nooit is goedgekeurd. Op het raadsvoorstel waren er al aantekeningen gemaakt van ongeldig of bezwaar die bewust zijn weggehaald”, merkte de president op. Hij deelde mee dat er twee raadsvoorstellen waren voor ontvangst van verschillende groepen met bedragen van SRD 582.000 en SRD 551.000.

De president zei dat dit gebruikelijk is, maar dat er in DNA een politieke show van is gemaakt,

omdat er niet is gevraagd of het waar is, maar gelijk met beschuldigende vingers is gewezen. Santokhi vraagt zich af of het geen tijd is om te toetsen of mensen bewust bezig zijn om met valse informatie andere personen te bekladden en DNA te gebruiken om alles te mogen zeggen. 

“Zo kunnen we niet doorgaan. Alles met mijn verjaardag is thuis gevierd. Er waren ongeveer 10.000 mensen en alles is met privégelden en ondersteuning betaald”, aldus president Santokhi.

| suriname herald | Door: Redactie