• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PRESIDENT DUBBELTONGIG OVER BENOEMING LEO BRUNSWIJK

| united news | Door: Redactie

Leo Brunswijk is per 1 februari 2023 de nieuwe algemeen directeur (CEO) bij de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS). Brunswijk zegt zich sinds 1 augustus 2022 voorbereid te hebben voor deze functie.

Op deze dag werd het nieuw vierkoppig EBS-directieteam gepresenteerd. President Chan Santokhi liet recent nog tijdens een persconferentie weten geen stukken te hebben getekend om de broer van de vicepresident aan te stellen als EBS-directeur. Nu blijkt dat het reeds lang beslist was dat Brunswijk daar de scepter zou zwaaien.

In november van het vorig jaar zei president Chandrikapersad Santokhi dat het toewijzen van de directiepost van algemeen directeur bij

de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS) aan Leo Brunswijk niet op de agenda stond, en dus nog niet was bepaald. Dit zou in tegenstelling met wat Brunswijk zegt niet kloppen. Nu blijkt Dat Brunswijk gelijk had. “Het is iets dat allang in de planning was, maar vanwege bepaalde omstandigheden was het nog niet zover”, zegt Brunswijk. 

Brunswijk, de jongere broer is van vicepresident Ronnie Brunswijk, was ook president-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de EBS. Na protesten tegen de benoeming van familie en vrienden van de president en de vicepresident deed Leo Brunswijk een stap terug. Maar nu is hij terug bij de EBS.

Het nieuw directieteam: Leo Brunswijk – Algemeen Directeur (CEO); Robert Pancham, Operationeel Directeur (COO) en Lesley Rahan – Directeur Financieel Beleid en Financieel Beheer (CFO). Marcel Eyndhoven blijft aanzitten als Technisch Directeur (CTO). Hij bekleedt sinds mei 2012 deze functie.

Brunswijk heeft als nieuw directeur zijn beleid al uitgestippeld voor de komende periode. Zo zal alles in het werk gesteld worden om het bedrijf weer gezond te maken. Daarnaast zal er ook geïnvesteerd worden in klantenservice, inlopen van achterstanden in meteropnames en aanpakken van de straatverlichting.

Aan de orde is ook het versneld aansluiten van nieuwe stroomaanvragen. Zo wordt er gewerkt in het Ndyuka-dorp Poeketi en omgeving in het district Sipaliwini, om die te voorzien van 1 x 24 uur stroom. “Ik had me daarop allang voorbereid. Jaren voorbereid. Van als ik hier de gelegenheid krijgt om bij EBS te werken dat mijn mensen, mijn Surinamers, uit de penarie zal komen”, zegt Brunswijk.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie