• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President beslist: Hopkinson wordt president-commissaris Canawaima

| suriname herald | Door: Redactie

De benoeming van gewezen NDP-assembleelid Roché Hopkinson is ondanks alle protest van ministers van de VHP, goedgekeurd door president Chan Santokhi. De benoeming van Hopkinson tot president-commissaris bij het staatsbedrijf Canawaima Management Company meer bekend als Canawaima is tot twee keer toe gesneuveld toen dit agendapunt op de vergadering van de Raad van Ministers werd besproken.

Santokhi heeft vervolgens in de regeringsraadsvergadering van 31 maart de benoeming van Hopkinson toch goedgekeurd. Dat blijkt uit een missive waarop Suriname Herald de hand heeft weten te leggen. Hopkinson zal Vinay Moerahoe opvolgen die volgens bekomen informatie zelf heeft bedankt.

De benoeming van Hopkinson stond

op 15 en 22 maart op de RvM-agenda, maar werd niet goedgekeurd omdat de VHP-ministers vonden dat zo een besluit wordt genomen zonder dat zij daarvan kennis dragen. Hopkinson is voorgedragen door de VHP om deze post te bekleden. Canawaima is de veerdienst die de verbinding tussen Suriname en buurland Guyana onderhoudt.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft een aantal keer publiekelijk laten doorschemeren dat de president zaken die de ministerraadsvergadering niet goedkeurt omzeilt met een regeringsraadsvergadering. Aan deze vergadering die na de RvM wordt belegd geeft de president leiding. Zo is het besluit om Hopkinson tot president-commissaris van Canawaima te benoemen, goedgekeurd door president Santokhi ondanks bezwaar in de RvM, notabene door ministers van zijn eigen partij.

Hopkinson is vanaf 2020 beleidsadviseur eerste klasse op het Kabinet van de President. Bij de verkiezingen van 2015 stond hij op de dertiende plek in kiesdistrict Paramaribo op de lijst van de NDP. Echter behaalde hij bij die verkiezingen niet genoeg stemmen om rechtstreeks zitting te nemen in het parlement. Toen Rabin Parmessar zijn lidmaatschap van het parlement in 2016 had opgezegd om directeur te worden bij de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) werd Hopkinson beëdigd en toegelaten tot het hoogste orgaan van staat.

Hopkinsom

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie