• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PORT CANAVERAL VERDRINGT MIAMI ALS DRUKSTE CRUISEHAVEN VAN DE WERELD

| snc.com | Door: Redactie

Port Canaveral in Florida heeft het voorbije jaar ruim 4,07 miljoen cruisereizigers ontvangen. Daarmee werd Port Canaveral voor de eerste keer in de geschiedenis de drukste cruisehaven van de wereld. Port Miami, de vorige lijstaanvoerder, eindigde met iets meer dan 4,02 miljoen reizigers op de tweede plaats. Dat blijkt uit een rapport van de Florida Ports Council. Port Everglades (Fort Lauderdale) eindigde met 1,62 miljoen passagiers op een derde plaats.

Port Canaveral is momenteel de thuishaven van dertien cruiseschepen van vijf cruisemaatschappijen – Carnival, Disney, MSC Cruises, Norwegian en Royal Caribbean. De haven is ook een belangrijke motor voor de algemene

toeristische markt van de Space Coast, aangezien veel cruisepassagiers voor of na hun reis in plaatselijke hotels verblijven. De reizigers bezoeken ook lokale attracties, eten in lokale restaurants en winkelen in plaatselijke handelszaken.

Beloning: Peter Cranis, directeur van het toeristische bureau van de Space Coast, zei dat de nieuwe rangschikking van Port Canaveral een beloning is voor de inspanningen die de lokale autoriteiten hebben gedaan.

Cranis voegde eraan toe dat Port Canaveral een lange weg heeft afgelegd en hard heeft gewerkt om Miami te overtreffen als de meest drukke cruisehaven van de wereld.

John Murray, chief executive van Port Canaveral, heeft het in een reactie op

de cijfers over een historische mijlpaal voor de lokale cruisehaven. Hij merkt daarbij op dat Port Canaveral deze doelstelling heeft bereikt door een aantal van de grootste en modernste schepen in de wereld aan te trekken. Volgens Murray is Port Canaveral daarmee ook voor de toekomst verder uitstekend gepositioneerd.

Volgens ramingen van de Florida Ports Council zal Port Miami over vier jaar opnieuw zijn wereldwijde leiderspositie hebben veroverd. Port Miami zou dat jaar volgens de schattingen 8,4 miljoen passagiers ontvangen, tegenover 6,43 miljoen reizigers voor Port Canaveral.

Murray zegt zich over die vooruitzichten echter weinig zorgen te maken. “De cijfers zijn immers louter speculatief en Port Canaveral zal mogelijk een snellere groei kennen dan momenteel wordt geraamd”, betoogde hij. “Ook dit jaar liggen de cijfers al beduidend hoger dan vorig jaar.”

TRAVEL


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie