• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Politiebond vraagt loonaanpassing en betere uitrusting voor agenten

| suriname herald | Door: Redactie

De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft na de plunderingen van 17 februari schriftelijk om een bespreking gevraagd met president Chan Santokhi. Het bestuur heeft na een ledenvergadering mandaat gekregen van de leden om te overleggen over loonaanpassing en bevorderingen. Revelino Eijk, woordvoerder van de bond, benadrukt dat er niet gevraagd is voor loonsverhoging, maar loonaanpassing. 

“Wij hebben van onze zijde wel wat voorstellen gedaan. Met name om te gaan kijken naar de armoedegrens en belastingschijven. De president heeft aangegeven, dat dit ook meegenomen zal worden”, zegt Eijk. 

Wat de veiligheidscrisis betreft is aandacht gevraagd voor betere uitrusting van de agenten. “Onze leden hebben

onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken op 17 februari. De veiligheid van onze leden was enorm in gevaar en wij hebben in elk geval de aandacht gevraagd dat wij attributen nodig hebben, middelen voor onze leden om onze grondwettelijke taken op een correcte wijze uit te voeren”, meldt Eijk. 

De SPB-woordvoerder zegt dat er reeds medio 2022 aandacht gevraagd is hiervoor. “En we hebben gezien wat er is gebeurd. In elk geval is de regering volgens de president nu menens om de zaken in orde te krijgen.” 

Het staatshoofd heeft de zienswijze van de regering gepresenteerd met name over de economische situatie en de mogelijkheden die de regering heeft. Echter is de regering op dit moment niet in de gelegenheid om loonaanpassingen te plegen. De president heeft aangegeven, dat er inmiddels al gewerkt wordt de nodige attributen in te vliegen ten behoeve van de veiligheidsdiensten, dus niet alleen voor de politie.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie