• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Pokigate: te snel conclusies willen trekken is een grote valkuil

Datum: | Bron: SurinameNieuwsCentrale.com | Door: adh Mahabier

Surinamers zijn op hun hoede als het gaat om corruputie achtige zaken. Bij mogelijk gevallen van corruptie worden deze breed uitgemeten in de media. Berichten over desbetreffende zaak gaan dan meestal viraal en er weer een goeie tori (roddel) te vertellen. Zo ook in het dossier van Minister Poki van Grondbeleid en Grondbeheer. 

Veel mensen hebben zich in deze zaak al mee bemoeid en er zullen nog meer volgen. Er is geen gebrek aan mening. Aan bewijslast of onderbouwing is er meestal wel gebrek. De een zegt achteraf sorry; het was als een rechtmatige roddel bedoeld. Een ander gaat met gestrekt been in en kiest voor de aanvalsstrategie. Af en toe zijn er verstandige leiders die vragen om geduld in het onderzoek zoals NPS leider Rusland.

Terwijl dit tafereel zich afspeelt in de media wordt er degelijk objectief onderzoek gedaan in het Poki dossier. Tenminste daar wordt er zo over bericht in de media. Er is een presidentiële commissie die deze zaak onderzoekt. Het onderzoek van de presidentiële commissie zal helderheid moeten geven over deze kwestie. Deze speciale onderzoekscommissie wordt geleid door advocaat Anenda Veldman en bestaat verder uit de juristen Fariza Blokland en Preshant Baldew.

Helaas is er weinig aandacht in de media voor dit onderzoek. Berichten hierover worden niet zo vaak gedeeld op social-media. Men wil gelijk actie, concluderen en oordelen. Zelfs journalisten maken zich hier schuldig aan. Dit is een grote valkuil van ons allemaal. Surinamers zijn op hun hoede en hebben recht om de waarheid te weten in deze kwestie. Tegelijkertijd is geduld een schone zaak. 

 

Datum: | Bron: SurinameNieuwsCentrale.com | Door: adh Mahabier