• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

PERSBERICHT van de Stichting Hart voor Suriname Worldwide

| snc.com | Door: Redactie

Capelle aan den IJsel, 5 april 2022

De stichting Hart voor Suriname Worldwide geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de regering van de Republiek Suriname.

Op 9 november 2021 heeft de stichting een schrijven met een advies gestuurd naar het Kabinet van de President. CC naar de voorzitter van de DNA en enkele DNA leden.

Er is toen bericht terug ontvangen van het Kabinet van de President en enkele DNA leden dat het advies binnen is gekomen.

De stichting Hart voor Suriname Worldwide hoopt door deze advies nu openbaar te maken, na bijkans 4 maanden, dat dit nu ter tafel kan worden gelegd in de DNA.

 

Jay Pahladsingh, voorzitter

Hart voor Suriname Worldwide

Lees hieronder het advies


Disclaimer

De publicatie van ingezonden stukken op SurinameNieuwsCentrale.com, houdt niet in dat SurinameNieuwsCentrale.com de inhoud van ingezonden stukken onderschrijft. SurinameNieuwsCentrale.com is gelet op het voorgaande, niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden stukken.

SurinameNieuwsCentrale.com erkent de auteursrechten van schrijvers. Gelet op de auteursrechten van schrijvers, kan SurinameNieuwsCentrale.com op verzoek van derden niet overgaan tot verwijdering van een ingezonden stukken. Indien derden het niet eens zijn met de inhoud van een ingezonden stuk, dienen zij contact op te nemen met de schrijver. Eventuele procedures dienen gevoerd te worden tegen de auteuurs, niet tegen SurinameNieuwsCentrale.com.

 


Aan:

De president van de Republiek Suriname, de heer Chandrikapersad Santokhi en de vicepresident, de heer Ronnie Brunswijk. c.c. DNA leden.

Capelle aan den IJssel, 9 november 2021

Betreft: Ongevraagd advies

Geachte Excellenties,

U weet vast wel dat de Stichting Hart voor Suriname zich onder andere ten doel stelt om de regering van Suriname gevraagd en ongevraagd advies te geven. Bij deze wil de stichting u enkele adviezen doen toekomen hoe u het vertrouwen van het Surinaamse volk terug kan winnen en verbreden.

U heeft ruim een jaar geleden de verantwoording op u genomen om Suriname wederom op te bouwen. U en uw 'dreamteam’ hebben ook de nodige beloftes gedaan. Helaas veel daarvan (nog) niet waargemaakt. Hoewel dit jammer is, is het ook begrijpelijk.

Wij, als de stichting Hart voor Suriname, hebben hiervoor een verklaring. Het heeft alles te maken met de staat waarin Suriname verkeerde toen u het over nam. Het was een land dat op de rand van de afgrond stond. Een land dat niet alleen vreselijk beroofd is, maar waarvan ook het fundament zodanig is vernietigd, dat er grote kraters zijn ontstaan.

Ondanks de vele problemen zien wij dat u zich nog steeds volledig inzet. Wij hebben er dan ook nog vertrouwen en geloof in dat het beter zal gaan. Om u te helpen het vertrouwen weer te herstellen willen wij u gaarne de volgende ongevraagde adviezen geven: ·

  1. Om te beginnen zou u de functies van de vele adviseurs kunnen minimaliseren, waardoor wellicht wat financiën vrijkomen om goede doelen te financieren.
  2. Onnodig u te vertellen dat de Surinaamse samenleving het bijzonder moeilijk heeft. De prijzen in de winkels, de prijzen bij de pompen et cetera, zijn torenhoog. Om hier wat aan te doen adviseren wij een noodfonds in het leven te roepen voor een periode van anderhalf jaar, en die te voeden met 10 procent, (maar het zou mogelijk moeten zijn om dit te verhogen) van de inkomsten per maand van de regeerders/verantwoordelijken met name van de president, de vicepresident, de ministers, adviseurs, directeurs, DC’s, DNA-, RR-, en DR- leden en eventueel van de gewezen ministers.

Het geld dat in dit fonds terecht komt moet gebruikt worden om de allerarmsten in de samenleving te ondersteunen. Vanzelfsprekend moet het fonds op een professionele manier beheerd worden.

Hierdoor zal uw geloofwaardigheid zeker een boost krijgen, en u zult het vertrouwen in de samenleving vergroten. De Stichting Hart voor Suriname heeft vertrouwen in u, wenst u veel goeds toe, en kijkt graag uit naar uw antwoord.

ALLEEN STERK – SAMEN STERKER!

Hoogachtend, Namens het bestuur van de Stichting Hart voor Suriname Worldwide,

Jay Pahladsingh

(voorzitter)

| snc.com | Door: Redactie