• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Parmessar: “Genoeg argumenten om op te stappen”

| suriname herald | Door: Redactie

NDP-fractieleider Rabin Parmessar stelt dat president Chan Santokhi genoeg redenen heeft om af te treden. Van grondroof tot corruptiezaken zijn aanleidingen voor het staatshoofd om de eer aan zichzelf te houden. Parmessar daagt mensen uit om het tegendeel te bewijzen en beweert dat de president en zijn regering niet onberispelijk zijn.

In een interview met TBN Prime Alert zegt de volksvertegenwoordiger dat daarom een motie van twee pagina’s is opgesteld om het staatshoofd te dwingen zijn mandaat terug te geven aan het volk. Volgens hem gaat het niet alleen om de persoon Santokhi, maar om het beleid in zijn totaliteit dat

niet in het belang is van de samenleving. Het parlement moet nog over de motie stemmen.

Volgens hem zal het voor de gemeenschap duidelijk zijn wie dan voor of tegen stemt. Wat er ook mee zal gebeuren, Parmessar stelt zich op het standpunt dat hiermee een belangrijk politiek signaal wordt afgegeven. Als alle wettelijke voorschriften in acht worden genomen, verwacht de parlementariër dat de verkiezingen zelfs drie tot zes maanden eerder worden gehouden.

Er is volgens hem een verschil om deze motie aan te nemen en de verkiezingen van 25 mei 2025 af te wachten. Hoe eerder het volk naar de stembus

kan, hoe beter het is voor Suriname. Meer corruptie en meer grondroof, aldus de NDP-topper.

De regering heeft volgens hem ook geen antwoord op de vele problemen, zoals de criminaliteitskwestie. De coalitie heeft geen antwoord op de misstanden die zijn aangekaart in de motie en praat nu over een emotionele actie vanuit de NDP, aldus de fractieleider. Terwijl dat gesteld wordt door de coalitie, verwijst Parmessar naar de tekortkomingen in het beleid van de regering.

 

| suriname herald | Door: Redactie