• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Panka: “Mogelijk alleen een nieuwe voorzitter voor NDP”

| suriname herald | Door: Redactie

Binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) zijn de voorbereidingen gaande voor de bestuursverkiezingen. Het is niet uitgesloten, dat er slechts een nieuwe voorzitter gekozen wordt, waarbij de overige bestuursleden mandaat krijgen om verder zitting te hebben in het nieuwe team voor nog een termijn.

Als er meerdere kandidaten zijn die gedragen worden mag dat ook, want de NDP is een democratische partij. De structuren zullen uiteindelijk bepalen wie de partij mag leiden in het post-Bouterse tijdperk. Dit zei partijwoordvoerder Ricardo Panka in het programma De Tafel van Suriname Herald en Rasonic TV. 

Op dit moment heeft gewezen assembleevoorzitter Jennifer Simons zich kandidaat gesteld voor de

hoogste functie binnen de partij. De partij wil alles in kannen en kruiken hebben en wil voorkomen dat het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) ongewenste bezwaren zal opperen, waardoor de partij gehinderd wordt in haar deelname aan de verkiezingen. 

Panka erkent dat de NDP tijdens haar regeerperiode beleidsfouten heeft gemaakt. Hierover is intern breedvoerig gediscussieerd en de organisatie is zich hiervan bewust. Er zijn vernieuwingen binnen de partij doorgevoerd, trainingen verzorgd en structuren versterkt, zodat er vanaf de lancering van de verkiezingscampagne keihard kan worden gewerkt richting de verkiezingen. De kick-off hiervan is op 6 juli met een massabijeenkomst. Panka stelt dat de

coalitiepartijen zo bang zijn voor de NDP dat ze de leugencampagnes voortzetten.

De woordvoerder gaf aan dat zijn partij altijd openstaat om samen te werken met andere partijen, zolang dit het land ten goede komt. De NDP zou, als het enigszins mogelijk is, graag 35 zetels willen behalen, zei Panka lachend. 

Het principe is volgens hem dat de organisatie niet voor minder gaat dan wat ze nu heeft (16 zetels in De Nationale Assemblee, red.). Volgens hem zullen de partijen die nu zetels hebben, weer zetels binnenhalen. Hij ziet de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging ook in staat om in het parlement te komen.

| suriname herald | Door: Redactie