• maandag 27 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Ronnie Brunswijk (l) kan niet wachten om André Misiekaba (r) bij de Abop te verwelkomen. De ex-NDP'er heeft zijn keus nog niet gemaakt en heeft gesprekken gevoerd met diverse partijen.

Panka: “Het is geen officieel bericht van de NDP” over Andre Misiekaba

| keynews.sr | Door: Redactie

Dat Andre Misiekaba terug is bij de Nationale Democratische Partij, is nog niet duidelijk. Woordvoerder van de NDP, Ricardo Panka, zegt in een reactie aan Key News dat het niet om een officieel bericht gaat van de NDP. “Volgt u de officiële kanalen van de partij”, gaf Panka toen aan. Hij ontkende noch bevestigde als het nieuws van Misiekaba klopte.

Foto: Ronnie Brunswijk (l) kan niet wachten om André Misiekaba (r) bij de Abop te verwelkomen. De ex-NDP'er heeft zijn keus nog niet gemaakt en heeft gesprekken gevoerd met diverse partijen.

Het nieuws over de terugkeer van Misiekaba werd vrijdag

gepubliceerd in Dagblad Suriname. Het medium gaf toen aan dat ze uit betrouwbare bronnen had vernomen dat Misiekaba in juni officieel bekend zou maken dat hij weer de politiek in zou stappen en zich weer zou hebben aangesloten bij de NDP.

Het nieuws werd met veel enthousiasme gedeeld op social media. Velen waren best sceptisch over Misiekaba zijn terugkeer, omdat er geen officiële berichtgeving vanuit de NDP is bekend gemaakt.

Misiekaba had na de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn lidmaatschap als NDP’er opgezegd. Hij diende als voormalige fractieleider in de Nationale Assemblee en was ook nog minister van Sociale Zaken. Bij het

opzeggen van zijn lidmaatschap sprak Misiekaba over interne strubbelingen binnen de partij die hadden bijgedragen bij het terugvallen van de stemmen op de partij.

“Genoemde strubbelingen zijn nimmer zo manifest geweest. Ik ben van mening dat de NDP is afgedwaald van haar idealen en het streven om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren”, gaf Misiekaba toen aan. Hij gaf verder kritiek op het tien jaren bewind van de NDP en uitte zijn misnoegen over de kloof tussen arm en rijk hem juist veel groter is geworden. “Dit is niet waarvoor ik me heb ingezet en waarvoor ik mij verder wil inzetten”, zei Misiekaba toen resoluut.

2022 al mogelijke sprake van een terugkeer

In 2022 verscheen er een artikel in de Ware Tijd en sprak toen al over een mogelijke terugkeer van Misiekaba in de politiek. Er was toen sprake van enkele maanden een terug keer te merken van Misiekaba in de politiek, echter bleef dat tot nu toe uit.

Als hij zijn intrede weer moet doen in de politiek zou het dichter bij de verkiezingen toe moeten gebeuren, zei Misiekaba toen nog twijfelachtig. Terugkeren naar de NDP was toen voor de ex-politicus geen optie en was toen serieus met meerdere partijen, waaronder de ABOP, in gesprek.

Speculaties over ABOP

Er deden speculaties de ronde dat Misiekaba gesprekken zou hebben gevoerd met de ABOP en zich mogelijk daar zou aansluiten. Vicepresident Ronnie Brunswijk sprak tijdens een partijvergadering dat hij het jammer vond dat Misiekaba een stap terug heeft gedaan uit de politiek.

“Hij is een ster speler”, gaf Brunswijk toen aan en liet doorschemeren hem met open armen te zullen ontvangen bij de geel-zwarte partij. Ook bij partijvergaderingen binnen de NDP is gesproken over Misiekaba. Op politieke podia werd herhaaldelijk gezegd dat hij “terug naar huis moest komen”.

De redactie van Key News trachtte een reactie te krijgen van Misiekaba te vragen, echter zonder resultaat.

| keynews.sr | Door: Redactie