• vrijdag 14 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Panka: Geen sprake van interne strijd binnen de NDP

| keynews.sr | Door: Redactie

Er zou volgens de woordvoerder van de NDP Ricardo Panka geen sprake zijn van een interne strijd binnen de partij, maar er is wel sprake van ambities. Dit zegt Panka in gesprek met ATV, nadat Jennifer Simons onder ander bekend had gemaakt dat ze zich zou opgeven als kandidaat voor de interne verkiezingen van de NDP.

Het idee van een interne strijd binnen de paarse partij werd gewekt omdat Ramon Abrahams, die momenteel als waarnemend voorzitter van de partij fungeert, geschoven zou worden en eventueel unaniem gekozen zou worden als partijvoorzitter. Maar met de bekendmaking van Simons tijdens een gesprek met Lim

FM blijkt dat niet het geval te zijn. Panka zegt dat de interne partij ambities gezond zijn. “Het is gezond om ambities te hebben als je in de politiek zit of in een organisatie om verder op te klimmen, maar binnen de NDP maken we ons klaar voor de aanstaande interne verkiezingen.”

Momenteel is de voortvluchtige Desi Bouterse nog officieel de partijvoorzitter van de NDP, maar dit kan zaken bemoeilijken voor de partij als zij mee willen doen met de opkomende verkiezingen. Er is toen besloten om bestuursverkiezingen te organiseren. De voorbereidingen voor de interne verkiezingen zijn in volle gang geeft

Panka aan. “Leden van de structuren kunnen dus nu hun ambities kenbaar maken.” Er is nog geen sprake van een definitieve kandidaten lijst. De leden van de NDP in de verschillende districten kunnen zich opgeven of aantonen dat ze belangstelling hebben om zitting te nemen in de gekozen structuren. Het gaat dus om verkiezingen van het hoofdbestuur, subafdelingen en de bijbehorende afdelingen.

Wanneer de interne verkiezingen zullen plaatsvinden is nog niet duidelijk. Binnen de partij is er een verkiezingscommissie geïnstalleerd die momenteel bezig is met de nodige voorbereidingen. Panka spreekt de hoop uit dat de interne verkiezingen hopelijk binnen twee maanden gehouden kan worden. “Maar dat zal de commissie officieel nog bekend maken als dat haalbaar is.”

Dat er eventuele ontevredenheid zou zijn wie welke positie zou invullen e

| keynews.sr | Door: Redactie