• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OWOS en directie EBS on speaking terms

| suriname herald | Door: Redactie

“We zijn on speaking terms”, zegt bondsvoorzitter Marciano Hellings van de personeelsbond bij de EBS N.V. over de gesprekken van de arbeidsovereenkomst van 2024.

Hellings wil inhoudelijk niets kwijt over de gesprekken van de arbeidsovereenkomst. “Ik kan niet veel zeggen, omdat we een persstilte hebben ingelast.” Hij bevestigt wel dat zijn ontslag officieel is ingetrokken en hij is weer een EBS-medewerker. “Ik ben weer gewoon normaal aan het werk.”

Hellings werd medio mei door de directie van EBS ontslagen, omdat de bondsvoorzitter bepaalde uitlatingen had gedaan op sociaal media, die onacceptabel waren voor de directie. Hierna ging het personeel in staking, waarbij

de directie de bond naar de groene tafel sleepte. De rechter besloot toen dat het personeel meteen de werkzaamheden moest hervatten.

De bondsvoorzitter vocht zijn ontslag aan en tekende bezwaar aan bij arbeidsinspectie, die afgelopen week heeft meegedeeld dat het ontslag van Hellings niet via de juiste procedures heeft plaatsgevonden. De directie weigerde om het ontslag van Hellings terug te draaien en stelde hem op non-actief, waarbij de directie zich had gericht tot de Ontslagcommissie. Nadat de situatie bijna escaleerde, bracht vicepresident Ronnie Brunswijk weer orde op zaken. De vp voerde een gesprek met beide partijen waarbij er een compromis werd

bereikt.

 

| suriname herald | Door: Redactie