• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OW tekent contracten voor bouw terminal en renovatie doorsteek brug

| snc.com | Door: Redactie

Het ministerie van Openbare Werken heeft vandaag twee contracten ondertekend met belanghebbenden ten behoeve van een paar belangrijke infrastructurele werkzaamheden die de komende maanden zullen worden uitgevoerd.

Keynews

Er zal een terminal met een enorme parkeerhaven gebouwd worden nabij de Jules Sedney haven volgens Sitih Amat van het project implementatie unit van het ministerie van Openbare Werken. Het tweede contract betreft de reconstructie van de bouw over het Saramaccakanaal.

De werkzaamheden hebben een totaal kostenplaatje van 8.3 miljoen US-dollars en wordt gefinancierd door de internationale ontwikkelingsbank. De terminal zal volgens Amat een paar kantoren huisvesten. Er zal ruime parkeergelegenheid worden aangelegd voor meer

dan 80 vrachtwagens.

Amat geeft verder aan dat het vestigen van de vrachtauto’s op de parkeerhaven de effectiviteit en de functionaliteit van de port faciliteit zal verhogen. Dit moet dan ook bijdragen aan de veiligheid van de transportmogelijkheden en het wegennet.

Amat geeft aan dat de plannen eerder dit jaar zijn gepresenteerd over de bouw van de haven. Dit heeft vele overwegingsprocessen en evaluaties ondergaan. Uiteindelijk is de uitvoer van het project gegund aan Baitali NV die samen met China Roads and Bridges partners vormen.

De brug over de Saramaccakanaal zal totaal worden vervangen met een brug die drie rijstroken zal kennen met

voet- en fietsganger paden. De 17 meter lange brug zal omgebouwd worden tot een 27 meter lange brug. Amat merkt op dat de ingenieurs twaalf maanden hebben uitgetrokken voor het werk. Dat wil zeggen dat er 12 maanden lang geen gebruikgemaakt zal kunnen worden van de verbinding door het publiek.

Minister Riad Nurmohamed van het departement stelt dat het een groot moment is om over te gaan tot de uiteindelijke uitvoer van het project. Hij geeft aan dat het project veel moet bijdragen tot de ontwikkeling van de economie, maar ook veel zal doen veranderen aan de infrastructuur.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie