• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OPENING SOLAR FARM CLARAPOLDER

| snc.com | Door: Redactie

Op zondag 26 juni 2022, heeft op Clarapolder in het district Nickerie de opening van het “Power project Suriname electricity system upgrade and expansion” de zogeheten Solar Farm plaatsgevonden, waarbij het officieel in gebruik name door President Chandrikapersad Santokhi is gedaan. Het staatshoofd gaf aan dat elektriciteit en water als zeer belangrijke nutsvoorzieningen worden gezien voor de gemeenschap, daarom gaan wij als regering er alles aan doen om dit project toegankelijk te maken.  

President Santokhi gaf aan dat door een overeenkomst gesloten tussen de Surinaamse overheid en de Caribische Ontwikkelings Bank (CDB) dit project uitgevoerd wordt. Dit project zal zorgdragen

voor sociale en economische ontwikkelingen van Suriname, door te voorzien in een betrouwbare, efficiënte, en duurzame elektriciteitsvoorziening. Gemiddeld produceert de solar plant 10.000 kWh per dag.

Op basis hiervan kunnen 400-500 huishoudens voorzien worden van elektriciteit. Dit moet verder ernaar toe leiden dat de stroom tarieven betaalbaar blijven. Deze plant zal met de nodige voorzieningen, rechtsreeks op het distributienet van de N.V. EBS gekoppeld worden. Het staatshoofd gaf verder aan dat deze solar plant vernoemd zal worden naar de onlangs overleden manager van de N.V. EBS afdeling Nickerie, de heer Brian Overeem.  

President Santokhi bedankte de N.V. EBS voor de opzet

van de solar plant. Dit is nog een stap naar ontwikkeling! Solar nickerie

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie