• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ongediertebestrijding tijdens grote schoonmaakbeurt Centrale Markt Paramaribo

| suriname herald | Door: Simone Awanna

De Centrale Markt Paramaribo (CMP) heeft een grote schoonmaakbeurt ondergaan, die plaatsvond gedurende het weekend. De schoonmaakwerkzaamheden begonnen op zaterdag en duurden tot en met zondag. De markt was vanaf gisteren weer normaal geopend voor het publiek en de standhouders.

Marktmeester Sergio Anoesa zegt aan Suriname Herald dat de markt vanwege de grote schoonmaak gesloten was voor het publiek. “We hadden gepland om maandag te beginnen, omdat het oorspronkelijk een vrije dag zou zijn. Later hoorden we dat het toch geen vrije dag was, maar we hadden de planning al gemaakt en moesten doorgaan,” legde Anoesa uit.

Ook de marktmeester hielp met

de werkzaamheden. Foto: Collectie Anoesa

“Al het grofvuil is opgeruimd en we hebben ongediertebestrijding uitgevoerd om de rattenplaag aan te pakken. De schoonmaakwerkzaamheden werden mogelijk gemaakt door de brandweer, die ons hogedrukmachines ter beschikking heeft gesteld, en de SWM, die ons van water heeft voorzien.”

Na 1 juli is de Vreedzaam Markt aan de beurt voor schoonmaak, voegde hij eraan toe. Ook die markt zal grondig worden schoongemaakt.

“We willen geen haastwerk leveren. We hebben hogedrukmachines van de brandweer gekregen om te kunnen spuiten. Daarnaast hebben enkele vrijwilligers ons geholpen met de schoonmaak, en personeel van schoonmaakbedrijven heeft ook een steentje bijgedragen,” stelt

Anoesa.

| suriname herald | Door: Simone Awanna