• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Onbekend in eigen land, maar Haagse zangeres Ashni scoort wél in VS: ‘Mijn nummer hoor je in winkelcentrum Miami en Dubai’

| ad.nl | Door: Christy Dollen

Ze staat in dezelfde lijst als Dua Lipa, P!NK en Justin Bieber. De Haagse zangeres Ashni Sardjoe barstte in huilen uit toen ze hoorde dat haar nummer Floating Love op plek 38 staat van de Amerikaanse hitlijst DJ Times. 

Bekend is Ashni niet in haar eigen stad Den Haag of überhaupt ergens in Nederland. Daarbuiten wel. Eerder scoorde de zangeres al een nummer 1-hit in Polen. Nu mag ze daar een voorzichtig succes in Amerika aan toevoegen. Over anderhalve week worden de nieuwe plekken van de hitlijst bekend. Of ze dan nog hoger staat? Het is altijd al een grote droom geweest van de Haagse. 

,,Weet je wat grappig is, ik ben met een soort wildcard binnengekomen”, vertelt Ashni. Ze kan het nog steeds niet geloven wat haar overkomt. Via haar platenlabel hoorden dj’s en reporters het nummer. ,,Zij geloofden erin en hebben er voor gezorgd dat ik via een stemming op die lijst ben gekomen. En dan sta je ineens onder P!NK en Justin Bieber. ‘O mijn god’, dacht ik toen ik het hoorde.” Ze zucht. ,,Ik had dit niet durven dromen. Ik moest echt huilen. Het was een ontlading.”

Al snel dacht ik aan zon, zee, strand. Seks. Een zomerge­voel.

Het lied dat over de liefde gaat, schreef ze zelf. Hoewel ze toen niet verliefd was. ,,Ik vroeg me af hoe het was om dat weer te zijn. Al snel dacht ik aan zon, zee, strand. Seks. Een zomergevoel.”

Wereldwijd doorbreken

Dat haar nummer nu in een hitlijst staat is één ding, maar dat het in het land ook op de radio is te horen en in winkelcentra in steden als Miami en Dubai wordt gedraaid, maakt Ashni nog blijer. ,,Het is echt een eer. Ik vier elk succesje.”

Haar volgende nummer ligt alvast op de plank. Maar eerst nog even genieten van alles wat haar nu overkomt. Ashni is in ieder geval weer een stap dichter bij haar grote droom: wereldwijd doorbreken. Nederland is ook snel aan de beurt, hoopt ze. ,,Wat mij betreft vandaag nog. Laten we hopen dat Nederlanders mij in die Amerikaanse lijst zien staan. En dan denken: wie is Ashni? Wij gaan haar ook draaien.”

| ad.nl | Door: Christy Dollen