• dinsdag 21 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Oliepalmproject met Indiaas bedrijf wordt weer opgepakt

| suriname herald | Door: Redactie

Het oliepalmproject met de Indiase onderneming 3F Oil Palm wordt wederom opgepakt. Dat is overeengekomen tussen de Surinaamse presidentiële delegatie in India en een vertegenwoordiging van het bedrijf. Foods, Fats en Fertilizer Oil Palm wenst reeds lang te investeren in Suriname. In mei 2008 tekende het een intentieovereenkomst met de Surinaamse overheid, waarbij de toenmalige regering de potentiële investeerder terrein in Apoera aanbood ter exploitatie. 

Er was ook als een businessplan. 3F Oil Palm heeft echter na onderzoek niets meer vernomen. “Ons bedrijf wilde uitbreiden en zo is dan de relatie met Suriname begonnen,” zegt managing director Sanjay Goenka. Volgens

hem moest de overeenkomst toen nog worden goedgekeurd door het Surinaamse parlement, maar het proces kwam na veldonderzoek in Apoera stil te liggen. 

Hij heeft na het gesprek met president Santokhi er alle vertrouwen in dat het project nu positief benaderd zal worden. 3F Oil Palm is nog steeds geïnteresseerd, maar er zal opnieuw onderzoek verricht moeten worden naar de grootte van het stuk land op Apoera en de mogelijkheden. 

President Santokhi gaf aan dat de regering het plan weer wil oppakken. Goenka zegt dat zodra zijn bedrijf een formeel schrijven heeft ontvangen van de Surinaamse regering, de documenten van 2008 zullen worden opgestuurd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). 

3F Oil Palm heeft zijn activiteiten uitgebreid naar buiten India en heeft wereldwijd meer dan 7000 mensen in dienst. De onderneming heeft wereldwijd jaarlijks een omzet van US$ 650 miljoen. 

De onderneming is opgericht in 1962 en startte toen met het halen van olie uit rijstzemelen. Al snel werd uitgebreid naar het winnen en raffineren van olie uit ander oliehoudend materiaal en produceren van bakvet, margarine en speciale vetten.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie